Sağlık-Sen İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan, Başbakan Erdoğan'ın verdiği müjdelerin sağlık çalışanlarını memnun ettiğini belirtti.
Sağlık-Sen tarafından Ebeler, Hemşireler ve Anneler Günü kapsamında düzenlenen 'Sağlık Çalışanları Türkiye Buluşması'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarına birçok müjde verdi. Lisans tamamlama konusunda Sağlık Bakanı'na talimat veren Başbakan Erdoğan, sağlık çalışanlarının 5 yıllık hizmetine 1 yıl yıpranma payı için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. Başbakan Erdoğan, sağlıkçıların kreş isteğine de olumlu cevap verdi.
Sağlık-Sen İlçe Başkanı Yusuf Erdoğan, Sağlık-Sen'in taleplerini dinleyen Başbakan Erdoğan'ın verdiği müjdelerle sağlık çalışanlarına yönelik kazanımlara yenilerinin eklendiğini söyledi.
 Sağlık-Sen'in Başbakan Erdoğan'dan sağlık çalışanlarının yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, vekil ebe hemşireler, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanları, 4/C'liler ve görevde yükselme sınavını kazanmasına karşın kadrosuzluk sebebiyle atanamayan 2 bin 351 kişiye kadro talep ettiğini belirten Erdoğan, "Taleplerimizi dinleyen Sayın Başbakanımız, Sağlık-Sen'in talep ettiği konulara yönelik 3 ayrı müjde verdi. 2007 yılında lisansüstü eğitim alan hemşirelere, uzman hemşire yolunun açıldığını anımsatan Başbakanımız, 2010 yılında yayımlanan hemşirelik yönetmeliği ile hemşirelerin görevi, yetki ve sorumluluklarını deha belirgin hale getirdiklerini söyledi" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın Sağlık-Sen'in talepleri üzerine verdiği 3 yeni müjdenin içeriği hakkında da bilgiler veren Erdoğan, "Sayın Başbakanımız; sağlık çalışanlarının 2 yıllık ön lisans eğitiminin 4 yıla tamamlanmasının önünün açılması için Sağlık Bakanına talimat verdi. Sağlık çalışanlarının talepleri arasında yer alan, yıpranma payı konusunda da çalışma başlatılacağını açıklayan Başbakanımız, sağlık çalışanlarına 5 yıllık hizmet karşılığında 1 yıl yıpranma hakkı verilmesi konusunda, çalışma yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e talimat verdi. Ayrıca sağlık çalışanlarının çocuklarına kreş hizmeti verilebilmesi için de bir çalışma yapacaklarını müjdeledi ve her hastanede kreş açılması için çalışma yapılmasını istedi" diye konuştu.
Erdoğan son olarak Soma’da yaşanılan faciayla ilgili olarak şunları kaydetti:
“Soma’da meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum, milletimiz başı sağ olsun”
Editör: Haber Merkezi