Başbakan Erdoğan, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bize millet yeter, bize Allah yeter. Biz sabırlı olacağız, terörizme, vandalizme prim vermeyeceğiz" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bize millet yeter, bize Allah yeter. Biz sabırlı olacağız, sağduyumuzu sürdüreceğiz, terörizme, vandalizme prim vermeyeceğiz, sabırla 30 Mart’ı bekleyecek sözümüzü orada söyleyeceğiz" dedi.
Başbakan Erdoğan, partisince Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde, halka hitap etti. Konuşmasına "Edeler, sizi yürekten selamlıyorum" diye başlayan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bugün dünyayı kıskandırıyorsunuz. Sen bize Hz. Ömer’in emanetisin, Sütçü İmam’ın, Necip Fazıl’ın, Erdem Beyazıt’ın, Aşık Mahsuni Şerif’in emanetisin Kahramanmaraş. Sen yiğitlerin diyarısın. Söz ustası şairlerin diyarısın. Seninle iftihar ediyoruz ey Kahramanmaraş. Rabbim muhabbetimizi, kardeşliğimizi muhafaza etsin. Hissiyatınızı çok iyi anlıyorum edeler. Siz Türkiye’de oynanmak istenen oyunu görüyorsunuz. Bir avuç zümrenin sizin yetkinizi nasıl gaspetmek istediğini görüyorsunuz. Başınızı asla eğmeyin, üzüntüye kapılmayın. Çünkü siz milletsiniz, üstünsünüz. Sezai Karakoç ne diyor, Sakın kader deme kaderin önünde kader var ne yapsan boş, gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır, yanmışsan geceyi onaran bir mimar vardır."
Bütün tuzakların üzerinde, planların üzerinde bir tuzak bir plan olduğunu ifade eden Erdoğan, "Onlar ne yaparlarsa yapsınlar bize millet yeter, bize Allah yeter. Biz sabırlı olacağız, sağduyumuzu sürdüreceğiz, terörizme, vandalizme prim vermeyeceğiz, sabırla 30 Mart’ı bekleyecek sözümüzü orada söyleyeceğiz. Kardeşlerim bu paralel yapı yanına CHP, MHP malum medyayı, malum işveren çevrelerini hatta yanına marjinal sol çevreleri alarak Türkiye'ye karşı ahlaksız bir saldırı başlattı. Bunlar ahlaktan nasibi almamış. Perde gerisinden iftira atıyorlar, gizlendikleri inlerden montaj kasetleri piyasaya sürüyorlar, Türkiye düşmanı herkesle işbirliği yapıyorlar. Devletin içine sızmışlar. Sen Cumhurbaşkanını, başbakanı, genelkurmay başkanını dinleyemezsin. Bunlar bunu yaptılar, sonra biz yapmadık diyorlar. Yiğit ol yiğit. Biraz daha sabırdan sonra nerde ne olduğunu açıklayacağız. Niye kaçıyorsunuz. Kainatın imamı Pensilvanya'da, siz de oraya kaçıyorsunuz. Yeni planlar yapıyorsunuz ama sökmeyecek. Türkiye Cumhuriyetinden daha büyük değilsiniz. Bedelini ödeyeceksiniz. 35 yıldır ne yaptıysanız ödeyeceksiniz. Bunlar örgütlerinin çıkarı için her şeyi meşru görüyorlar, amaçlarına ulaşmak için bunlarda her şey meşru. Şu yavrularımıza başınızı örtmeyebilirsiniz, açın üniversiteye gidin dediler. Hocaymış ne hocası be. 28 Şubat’tan sonra ne oldu yeni bir vahiy mi geldi de başörtüsü furuattır dedi. 15 yıl imam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar. Benim de kızlarım, oğlum mağdur oldu. Artık orta kısımlar açıldı mı, istediğiniz meslek lisesine gidebiliyor musunuz? İstediğiniz üniversiteye gidebiliyor musunuz? Bizim gençliğimiz asıl küllerinden şimdi ayağa kalkıyor. Okullarımızda başörtülü başı açık kardeşlerimiz birlikte kardeş kardeş ilim tahsil ediyorlar. Ne oldu? Bunlara şunu söyleyeceksiniz, uzaya uydu gönderdiniz de başörtümüze mi takıldı diyeceksiniz" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü meselesini kendilerinin çözdüğünü söylediğini hatırlatan Erdoğan, "Sizin tıynetinizin ne olduğunu bu millet biliyor. Siz başörtülü hanımları seçim otobüsünden apar topar atansınız yahu. Siz bu millete yıllarca zulmettiniz. Pensilvanya bunlarla işbirliği yapıyor. CHP’ye MHP'yle işbirliği yapıyor. Sütçü İmam Kahramanmaraş'ta benim başörtülü bacıma dokunamazsın diye ilk kurşunu atmıştır. Kılıçdaroğlu’nun partisi milletin manevi değerlerini tahkir etti. Pensilvanya’daki de çıktı başörtüsü füruattır dedi.
CHP’nin iktidarı döneminde yıllarca camiler kapatıldı, ezanın aslı yasaklandı, kitaplar yasaklandı, toplatıldı, alimlere zulümler yapıldı. Saidi Nursi'ye hem hayatta iken hem öldükten sonra zulmedildi. Başörtülü kızlarımızın okumaları engellendi. Pensilvanya bu CHP'yle birlikte hareket edip onlara oy istiyor. Ben diyor şu ana kadar oy kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum diyordu. Ama şimdi AK Parti’nin karşısında kim güçlüyse ona oy verin diyor. İstikameti şaştı. Bu kirli ittifaktır. Şer ittifakıdır. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz, 30 Mart'ta bu ittifakı bozacaksınız" dedi.
“BUGÜNE KADAR BİZE BOYUN EĞDİREMEDİLER. BUNDAN SONRA DA EĞDİREMEZLER"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar bize boyun eğdiremediler. Bundan sonra da eğdiremezler" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, , Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. "Biz sizin cemaziyel evvelinizi biliriz, partinizi kurun da öyle gelin" diyerek cemaate çağrıda bulunan Erdoğan, "Bunlarda her türlü dümen var. Takiyye var. Yandaş gazetelerinde kalkıyorlar oğluma bir iftira daha. Oğlumun avukatı imiş. Tanımıyoruz. Şu anda oturduğu yerde yakın bir sitede evleri varmış. Yakından uzaktan alakası yok. Böyle bir evde yok. Böyle bir sahtekarlık olmaz. Bunları ben tamamen o münafıklar silsilesi içindeki Haşhaşilere benzetiyorum. Bunlar çete, bunlar örgüt. Cemaat filan değil ha" diye konuştu.
Tertemiz cemaatler bulunduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Unutmayın gençler Allah’ın huzurunda ondan başka kimseye boyun eğmedim. Bugüne kadar bize boyun eğdiremediler. Bundan sonra da eğdiremezler. Kahramanmaraş Türkiye’de ömrünü ilme vakfetmiş içi dışı alim insanlar var. Hiçbir karşılık beklemeden almadan vermeyi şiar edinmiş cemaatler var. Kendini yardımlaşmaya adamış hayırsever dernekler vakıflar var. Türkiye’de milli manevi değerlerine bağlı okullarımız var. Sui misal misal olmaz. Kötü bir örnek çıktı diye alimlerimizin dernek ve vakıflarımızın yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz. İyi ile kötüyü ayırıp geleceği de hayır üzerine inşa etmeye devam edeceğiz."
Gülen'in "Pensilvanya’da münzevi hayatı yaşıyorum dünya işleriyle ilgim alakam yok" dediğini hatırlatan Erdoğan şunları dile getirdi:
"Peki münzevi kimdir. Kendini Allah’a adamak için dünyadan el etek çeken, Allah rızası için çalışan kişidir, casusluk peşinde koşmayan kişidir. Gerçek münzeviler Halid-i Bağdadi, İbrahim Ethem, Mehmet Zahit Kotku, Eshabı Kehfdir. Casusluk yapan, ananas gönderen, tehdit ve şantaj yapan münzevi olamaz. Sahte alimlerin, ajanların Türkiye’ye hükmetmesine asla izin vermeyiz. Türkiye’nin yalanlarla iftiralarla esir alınmasına asla müsaade etmeyiz, göz yummayız. Biz 77 milyonun bu ülkede kardeşçe yaşamasını savunduk, savunacağız. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Ölümleri durdurmak için mücadele ettik, azınlığın çoğunluğu tahakküm altına almasına müsaade etmeyiz."
"40 YILDIR DEVLET İÇİNDE SİNSİCE ÖRGÜTLENEN BU YAPI KENDİ ÇIKARI İÇİN TÜRKİYE’Yİ ATEŞE ATMAKTAN ÇEKİNMİYOR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 40 yıldır devlet içinde sinsice örgütlenen yapının kendi çıkarı için Türkiye’yi ateşe atmaktan çekinmeğini ifade ederek, "Hukuk içinde bunlara gereken dersleri vereceğiz" dedi.Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş’ta düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Başbakan Erdoğan, Menderes’i yıkabilmek için sokakların ateşe verildiğini, 12 Eylül öncesinde de sokakların ateşe verildiğini anlatarak, "İşte burada Kahramanmaraş’ta gencecik bedenler toprağa düştüler. 8 bin kadar askerimizi şehit verdik. Ne bahane ile olsun gençlerimizin ölmesini öldürmesini, annelerin babaların üzülmesini ağlamasını asla istemiyoruz. Gençleri sokaklara salarak provoke edenlere izin vermeyiz. CHP için Türkiye’de gençlerin ölmesi bir şey ifade etmedi, bugün de ifade etmiyor olabilir. Suriye’de 120 bin kişinin ölmesi Kılıçdaroğlu, Bahçeli için hiçbir şey ifade etmeyebilir. Ama ben ülkemdeki bütün sağduyulu insanları bu oyunu görmeye davet ediyorum" diye konuştu.
40 yıldır devlet içinde sinsice örgütlenen bu yapının kendi çıkarı için Türkiye’yi ateşe atmaktan çekinmediğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye düşmanı ne kadar çevre varsa işbirliği yapıyorlar. CHP MHP'yi tehdit ve şantajla kendi taraflarına çekip oyuncak yaptılar. Kendi kimlikleriyle ortaya çıkmak yerine iftiraya şantaja devam ediyorlar. Türkiye bu alçakça saldırıyı çok iyi gördü. Sandıklara sahip çıkacağız, kuş uçurtmayacağız. Hukuk içinde bunlara gereken dersleri vereceğiz. Millet partisine, AK kadroya güveniyor. Milletimizi mahcup etmeyecek Türkiye'yi birlikte büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu CHP’ye sorun. Geldi mi buraya belki de gelmez, MHP de gelmedi değil mi? Gelirlerse sorun siz Kahramanmaraş’a ne yaptınız? MHP DSP ile bir hükümet kurdu ne yaptı, hiçbir şey yapamadan bırakıp kaçtı gitti. Biz ise sürekli yeni projeler üretiyoruz. Kahramanmaraş'ta 208 derslikli dev bir eğitim kampüsünün temelini bu yıl içinde atıyoruz. 2 hastaneden oluşan 500 yatak kapasiteli şehir hastanesi yapıyoruz. Maliyeti 301 trilyon. 12 yılda Kahramanmaraş'a 10 katrilyon yatırım yaptık. Her yıla 1 katrilyon. Enerjide 3 katrilyon, orman ve su işlerinde 937, ulaştırmada 815 trilyon, eğitimde 463 trilyon, sağlıkta 374 trilyon, tarım ve hayvancılıkta 770 trilyon yatırım yaptık. Biz bu millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik. Tek millet, tek bayrak dedik. 780 bin kilometre kare bizim için tek vatan. Batıda ne varsa doğuda da o olacak, kuzeyde ne varsa güneyde de olacak. Türkiye genelinde 163 bin tablet bilgisayar dağıttık. 221 trilyon maliyetle KSÜ'de araştırma ve uygulama hastanesi yapıyoruz. KSÜ öğrenci kapasitesi 10 binden 22 bine çıktı. 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanemizin temelini 2 gün sonra atıyoruz. Kahramanmaraş Elbistan yolunun müjdesini veriyorum. 90 kilometre bir yolla bağlayacak projenin altyapı çalışmalarına en kısa sürede başlıyoruz. 12 yılda Kahramanmaraş barajlarla, sulamalarla ihya oldu. Çok büyük mesafe aldı. İçme ve sulama suyu sorununu çözmek için Ayvalı Barajı'nı inşa ettik. Adatepe Barajı'nı Kahramanmaraş'a kazandırdık. 315 bin dönüm araziyi sulayacağız.
Sulama şebekelerinin yapılması ile yılda 329 trilyon net gelir artışı sağlamış olacağız. 24 köyün 2045 yılına kadar içme ve sulama suyu kaynaklarını karşılayacağız. 2005 yılında Kahramanmaraş'a doğalgazı verdik. İnsanca yaşamayı öğrendik. Bir medeniyet şehri olan Kahramanmaraş’ımıza bu yakışır. Tarihi eserlerimizi restore edip eski ihtişamlı günlerine kavuşturuyoruz. Başkonuş Yaylasını tabiat parkı statüsüne kavuşturmak için çalışma başlattık. Kahramanmaraş'a bizi bugüne kadar hiç yalnız bırakmadı. Hep destek oldu. Hızlı trenle ilgili Ankara, Konya, Karaman, Adana, Mersin, Osmaniye, Kaharmanmaraş hattını yapıyoruz. Şu anda bunun proje çalışmaları yapılıyor. İnşallah Kahramanmaraş'ta bu konfordan istifade etmiş olacak."
30 Mart’ta Kahramanmaraş’tan kahramanlığına yakışır muhteşem bir sonuç beklediğini söyleyen Erdoğan, "Sandıkları patlatmanızı bekliyorum. Pensilvanya’ya cevap vermenizi bekliyorum. Bunların okullarından, dershanelerinden çocuklarınızı alın. Cumartesi pazar ücretsiz kurslarını biz vereceğiz. Devletimiz bize yeter. Bunların yayın organlarınızı evinize almayın. Bunlara güç vermeyelim. Ona göre yere sağlam basalım. Bu bir istiklal mücadelesidir bunu unutmayın. Kahramanmaraş’ı biz büyükşehir yaptık, kim karşı çıktı CHP, MHP, BDP. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Şimdi çıkıp da nasıl oy isteyecekler. Bunlarda eser diye hizmet diye bir şey yok" dedi.
Editör: Haber Merkezi