Kahramanmaraş'ta düzenlenen 2014-2015 yılı Okul Sporları Federasyonun düzenlemiş olduğu okullar arası kros yarışmasında Büyüktatlı Çok Programlı Anadolu Lisesi Afşin'i temsil etti.
Yarışmada bireyselde il birinciliği ve takımlar kategorisinde takım halinde ikinci olan Büyüktatlı Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden kız öğrenciler, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'ı makamında ziyaret etti.
Kros genç kızlar yarışında bireyselde birinci olan Arife Öksüz, önümüzdeki günlerde Mersin'de yapılacak olan yarışmada Kahramanmaraş'ı temsil edecek.
Öğrencileri elde ettiği başarılardan dolayı kutlayan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " Okul Sporları Federasyonun düzenlemiş olduğu okullar arası kros yarışmasında Büyüktatlı Çok Programlı Anadolu Lisesi Afşin'i temsil etti. Okulumuz yarışmalarda takım halinde il ikincisi, bireyselde ise il birincisi oldu. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. İnşallah bundan sonra düzenlenecek olan yarışmalarda öğrencilerimiz daha güzel başarılara imza atacak."dedi.
Kros yarışmasında birinci olan öğrencinin, Mersin'de düzenlenecek olan yarışmada Kahramanmaraş'ı ve Afşin'i temsil edeceğini söyleyen Turan, "Kros genç kızlar yarışında bireyselde birinci olan öğrencimiz Arife Öksüz, önümüzdeki günlerde Mersin'de yapılacak olan yarışmada Kahramanmaraş'ı temsil edecek. Öğrencimizden Mersin'de düzenlenecek olan müsabakada aynı başarıları bekliyoruz. Öğrencilerimize yarışmalara hazırlayan beden eğitimi öğretmenimiz Tuncer Aldemir'e teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi bu başarıları yakalamasında kendisinin emeği bir hayli fazla. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman destek olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Öğrencilerimizin bundan sonraki yapılacak olan yarışmalarda daha iyi sonuçlar alacaklarına inanıyorum, başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşma yapan Büyüktatlı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Keleş, " Kahramanmaraş'ta düzenlenen 2014-2015 yılı Okul Sporları Federasyonun düzenlemiş olduğu okullar arası kros yarışmalarında Büyüktatlı Çok Programlı Anadolu Lisesinden kız öğrencilerimiz Afşin'i temsil ettiler. Kahramanmaraş'ta ilçe ve merkez okullarının katılımıyla yapılan ,atletizm kros genç kızlar yarışında bireyselde 10-A sınıfı öğrencimiz Arife Öksüz rakiplerini geride bırakarak yarışı birinci tamamlayıp Kahramanmaraş birincisi unvanıyla altın madalya sahibi oldu. Takımlar bazında ise ikinci oldu öğrencilerimiz. Bu sebepten dolayı Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan Bey'i makamında ziyaret ettik ve öğrencilerimizin başarısını anlattık. Okulumuz tarihinde kazanılan ilk kupa olma özelliği gösteren ikincilik kupasını okulumuza kazandıran yarışta son ana kadar yarışı bırakmadan bitiş çizgisini gören öğrencilerimizi kutluyorum.Öğrencilerimiz çok zor şartlarda antrenmanlarını tamamladılar. Kendi köylerinde yarışmalara hazırlanan öğrencilerimiz ve yarışmada çamurlu kros sahasını karşılarında görünce avantaj yakaladılar ve bu dereceleri elde ettiler. Öğrencilerimizin Afşin'i temsil ettikleri için çok mutluyuz. Bizler makamında kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
 
 
Editör: Haber Merkezi