Kahramanmaraş Baro Başkanı Doğan:

“Afşin’deki Avukatlarla Ortak Akılla Hareket Etmeye Devam Edeceğiz”

 

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Metin Doğan, 14 Ekim’de yapılacak olan baro seçimleri öncesi Afşin Baro Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Kahramanmaraş Barosu’nun 14 Ekim Pazar günü yapılacak genel kurul öncesi başkan adayları ilçeleri gezerek destek istiyorlar. İlk ziyareti gerçekleştiren mevcut başkan Metin Doğan, Afşin’deki avukatlarda her zaman diyalog halinde olduklarını ve ortak akılla hareket etiklerini kaydetti.

 

Afşin Baro Temsilciliği’nde yeniden destek isteyen Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Metin Doğan, “ Baro seçimlerimiz iki yılda bir oluyor. Ekim ayıda baroların genel kurulunun olduğu ay. 14 Ekim’de baromuz olağan genel kurul toplantısını yapacağız ve bu toplantıda Baro Başkanlığı ve diğer organlarının seçimleri gerçekleştirilecek. Bu seçim çerçevesinde bir buçuk yıldan buyana yaptığımız baro başkanlığına tekrar aday oldum. Bu kapsamda da Elbistan’a uğradım orada ziyaretlerde bulunduk. Şimdi de Afşin’de bulunuyoruz ve Afşinli meslektaşlarımızı ziyaret ediyoruz.  Onların sorunlarını yerinde dinleme ve birlikte olma amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Herhangi bir vaatte bulunmaktan ziyade, biz hizmete devam edeceğiz. Afşin’deki avukat arkadaşlarımızla her zaman diyalog içerisinde olmaya ve sorunları çözmek için ortak akılla hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

2 yıldır görevi süresince yapmış olduğu hizmetleri sıralayan Başkan Doğan, “Bizim Kahramanmaraş Adliyesine yeni taşınmış olması sebebiyle, orada çok yoğun bir değişiklik yapılmıştı. Bizde bu değişikliklerin bir kısım ödemelerini gerçekleştirdik. Arsanın tahsislerini ödedik. Bunların yanı sıra Pazarcık, Türkoğlu ve Göksun ilçelerimizdeki adliyelerimizin sorunlarını giderdik.  Afşin Adliyemizde de, Afşin Adliye binamızın terasının kapatarak avukat arkadaşlarımızın hizmetine sunduk. Gene Kahramanmaraş’ta bizim dönemimizde daha önceden alınan ve ödemesi biten arsa ilgili bir proje geliştirdik. Orada yaklaşık olarak 4 bin metrekare kapalı alan olan devasa bir baro sosyal tesisi yapıyoruz. Bunun ihalesi yapıldı. Şuanda da inşaatımız başladı ve yedi ay gibi bir sürede de bitirilmesi hedefleniyor. Bu projenin maliyeti yaklaşık olarak 2 milyon 500 bin TL. İnşallah bu projeyi de Kahramanmaraş Barosunun hizmetine katacağız ve çok büyük bir kurumsal kimlik kazanacağız ve baronun yukarıya doğru olan ivmesini daha da yükselteceğiz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi