Kahramanmaraş ve çevre illerde telefon açtıkları vatandaşlara kendilerini hakim ve savcı olarak tanıtıp yüzlerce bin TL’lik kontör dolandırıcılığı yapan çete, para çekmeye gittikleri bankadaki memurun dikkatiyle çökertildi.
Alınan bilgilere göre, özel bir banka şubesine para çekmeye gelen Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi nüfusuna kayıtlı E.D. (20) ve M.D. (19) adlı kardeşlerin hareketlerinden şüphelenen banka memuru polise çağrı yaptı.
Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri bankaya geldi. Gözaltına alınan 2 kardeş emniyette sorgulanırken, Ankara başta olmak üzere İstanbul, İzmir ve Manisa’da banka hesaplarının bulunduğu tespit edildi.
Bankadaki hesaplarında yaklaşık 300 bin TL para bulunan üyelerin son olarak Kahramanmaraş’ta 100 bin TL para çekmeye hazırlandıkları belirlendi. Zanlıların İstanbul’daki hesaplarında yaşanan hareketlilik üzerine de İstanbul polisine bilgi verildi.
Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından alınan sağlık raporuyla birlikte adliyeye sevk edilirken, çetenin lideri konumundaki bir kişinin de yakalandığı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi