Ceyhan Nehri’nde geçtiğimiz hafta yaşanan toplu balık ölümlerinin nedeni Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda netlik kazanacak.

Ceyhan Nehri'nin Afşin ilçesine bağlı Ortaklı Mahallesi kısmında yaşanan toplu balık ölümleri nedeniyle, Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün inceleme başlattığı bildirildi. Su ürünleri mühendisleri, ölümlerin yaşandığı yerlerden aldıkları su numunelerinin laboratuar sonuçlarının belli olmasının ardından ölümlerin sebebini belirleyebilecek.

Ceyhan Nehri’nin; Elbistan ilçesi çıkışında Karaelbistan Mahallesi sınırlarından itibaren Akçırı, Kabaağaç, Ortaklı (Mehre) köyleri sınırlarında Ceyhan Nehri’nde bulunan birçok türdeki balıklarda ölümlerin görülmeye başlandığı köylüler tarafından ihbar edilmeye başlandı. Özellikle bu balık ölümlerinin görüldüğü Akçırı, Kabağaç ve Ortaklı Köylüleri tarafından verilen ifadelerde bu ölümlerin 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren görülmeye başladığı kaydedildi.

Olayla ilgili olarak Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Su Ürünleri uzmanları bölgede bir araştırma yaptı ve Ceyhan Nehri’ne atık suların deşarj edildiği bölgeden su numunesi ile bu noktada ölen balıklar ile diğer mahalle sınırları içerisinde bulunan alandaki ölü balıklardan numune alarak toksikolojik ve kimyasal açıdan inceletmek üzere ilgili laboratuarlara gönderdiklerini ve çıkan sonuca göre işlem yapacakları bildirildi.
Editör: Haber Merkezi