Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, tahsilat oranlarında Türkiye ortalamasının altında olduklarını belirterek, “Bakanlığın verdiği hedefi yakalamaya çalışıyoruz” dedi.
Sağlam yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın 2013 yılında tahsilat oranında Türkiye ortalamasının yüzde 2 altında olduğunu belirtti. Mükelleflerin zor durumda kalmamaları için borçlarını ödemeleri gerektiğinin altını çizen Sağlam, “Vergi Dairesi olarak bizim birinci görevimiz tahsilat. Sene sonu itibarıyla bakanlığımızın bize verdiği hedefi yakalamaya çalışıyoruz. Bu maksatla tüm personelimiz bütün borçlu mükellefler ile temas halindeyiz. Şayet vergi borçları tecil kapsamına giriyorsa taksitlendirme yapmalarını, taksit kapsamına girmiyorsa en azından vergi daireleri ile görüşmelerini istiyoruz. Borçlu mükelleflerimiz için maalesef cebri yaptırımlar uygulamak zorunda kalıyoruz” dedi.
Mükelleflerin borçlarını ödemediği takdirde bazı yaptırımlar uygulanacağının altını çizen Sağlam şöyle konuştu:
“Mükelleflerimizin vadesi geldiği halde ödenmemiş borcu varsa, bu borçlara E-haciz uyguluyoruz. Ayrıca trafik tescildeki araçlarına bağlamaya veya haciz koyma işlemi yapıyoruz. Tapu’ya haciz gönderiyoruz adlarına kayıtlı gayrimenkulleri varsa bunlara tahkikat uyguluyoruz. Postanede adına kayıtlı parası varsa onlara haciz koyuyoruz. Yine Ba ve Bs formlarından yararlanarak alacak haczi yapıyoruz. Yani mükellefimizin alacaklı olduğu bir mükellefe yazı yazmak suretiyle alacaklarını tahsil ediyoruz. Yine iş makinesi olan mükelleflerimizin, iş makinelerinin kayıtlı olduğu ticaret ve sanayi odalarından borçlarını tahsil edebiliyoruz. Bakanlığımızın bize verdiği tahsilat oranı yüzde 91,5 cari yılda, biz şu anda Türkiye ortalamasının altında bulunuyoruz. Tahsilat noktasında. Bakanlığın koyduğu hedefin yüzde 2 altındayız. Şu ana kadar yüzde 88 oranında tahsilat yaptık.”İHA
Editör: Haber Merkezi