Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman:
“Eshab-ı Kehf’in, Afşin’de olduğuna bende şahsen ve manen hissetmiş durumdayım”
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, “Tarihte okuduğumuz Eshab-ı Kehf’in, Afşin’de olduğuna bende şahsen ve manen hissetmiş durumdayım.” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Orman ve Su İşleri Müsteşar Yardımcısı Mehmet Bahattin Kaptan, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti.
Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç, ziyaretçilere Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında geniş bilgiler verdi. Eshab-ı Kehf Ziyareti ardından değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman, “Eshab-ı Kehf’i benim ilk ziyaretim. Ankara’da, Afşin Sanayi ve Ticaret Odası başkanımız Bekir Sıtkı Can Bey, Eshab-ı Kehf’i anlatmıştı. Bizlerde Afşin’imizin Akdere içme suyu temek atma programından önce uğrayıp, ziyarette bulunduk. Tarihte okuduğumuz Eshab-ı Kehf’in, Afşin’de olduğuna bende şahsen ve manen hissetmiş durumdayım. Buraya ecdadımızın mührü vurulmuş, ecdattan önceki tarih burada. Bu sebeplerden dolayı Eshab-ı Kehf’i inanç turizmi noktasında biraz daha ön plana çıkartmakta fayda var.” dedi.
Diğer taraftan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,  Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman ve Orman ve Su İşleri Müsteşar Yardımcısı Mehmet Bahattin Kaptan’a Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti.
Editör: Haber Merkezi