Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kadının korunması için Türkiye’nin en güçlü yasayı çıkardığını söyledi. Şahin, “Bu iş yalnızca akşamdan sabaha iyi bir yasa çıkarmayla düzelmeyecek. Çok daha derin ve sosyolojik analizlerle bu sorunun cevabını bulmamız gerekiyor” dedi.
"Adım Adım Anadolu Kadınlar İçin İş Fırsatı Buluşması" için Kahramanmaraş’a gelen Şahin, ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti. Burada Kocatepe’den brifing alan Şahin, bakanlıklarının eksikliklerinin giderilmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.
Bakan Şahin, burada yaptığı açıklamada, insan mutluluğunu temel alan bir yapılarının olduğunu belirtti. “Amacımız insan mutluluğu ve yaşam kalitesini yükseltmek” diyen Bakan Şahin, şunları kaydetti:
“Amacımız eser bırakarak, insanların mutluluğunu ve huzurunu sağlayan şehirler ve ülke durumuna dönüştürmek. Sayın Başbakanımızın liderliğinde, son 10 yılı başarı ile geçirdik. Buradaki en büyük gücümüz de halkımız milletimiz oldu. Bölge insanı sürekli yanımızda durdu, duasıyla durdu. Bu bakımdan buralar hizmetin en iyisini hak ediyor. Biz de bakanlık bünyesinde yapılması gereken ne varsa önceliği veriyoruz. Bütçe olarak bir sorunumuz yok, yüzde 67 bütçesini arttırmış bir bakanlığız. Sayın Başbakanımız her grup toplantısında sosyal bir politika paketi açıklıyor. Dünyaya bir bakın, 2008’de dünya büyük bir kriz geçirdi, komşular şu anda sürekli işçi çıkarıyor. Sosyal politikaya ayırdığı mali desteklerin azaldığı bir durumda biz bunu yapıyoruz. Sürekli kimsesizlerin kimi olacağız, sessiz yığınların sesi olacağız.”
“KADINA ŞİDDETİ ÇOK YÖNLÜ ARAŞTIRIYORUZ”
Bakan Şahin, geçen yıl 177 kadının şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini, bu rakamın bu yıl 165’e düştüğünü söyledi. Kadını koruma adına çıkarılan paketin dünyanın en güçlü paketi olduğunun altını çizen Şahin, şunları söyledi:
“Hukuk devletinde yapılması gereken çok şeyi yaptık. Çıkardığımız paket dünyanın en güçlü paketi oldu. Bu iş yalnızca akşamdan sabaha iyi bir yasa çıkarmayla düzelmeyecek. Bu işin çok insani ve vicdani tarafı var. Değerlerle ilgili bir tarafı var. Çok daha derin ve sosyolojik analizlerle bu sorunun cevabını bulmamız gerekiyor. Bu bakımdan tek taraflı düşünmediğimiz için çok boyutlu çalışmalar yapıyoruz. Hukuk devleti normlarında yapılması gereken her türlü tedbiri aldık. Şu anda yasalarımız, yönetmeliğimiz, ikinci mevzuatlarımız, her şey bunu önlemek için yapıldı ve çok güçlü.”
Millet için değer yargılarının önemine de dikkat çeken Şahin, son olarak şunları kaydetti:
“Fakat sevgi, merhamet, şefkat, rahmet duygularının bu toplumda çok daha güçlü olması lazım. Aslında bize ait duygular ama yaşanan göç, kentleşme, bilgi ve teknolojinin getirdiği külfetler yeni sorun alanları getiriyor. O zaman bizim bu insani duyguları daha da güçlendirmemiz gerekiyor ki burada istediğimiz başarıyı elde edelim. Geçen yıl 177 kadın şiddetten dolayı hayatını kaybetti. Bu yıl bu sayı 165’e düştü. Bunu hızla sıfırlamaya çalışıyoruz. Tek boyutlu olan bir konu değil. Kadına şiddetin en büyük nedeni alkol, uyuşturucu ve madde kullanımı. Ana temaların içinin çok daha güçlendirilmesi ve bunu uygulayan kişinin hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekiyor. Bunları da Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalışıp hallediyoruz.”
Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Bakan Fatma Şahin’e isminin yazılı olduğu cevizden yapılmış bir sandık hediye etti.
Editör: Haber Merkezi