Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “İlkokulda okuduğumda teneffüse çıktığımız zaman bir ağaç yoktu ki altında hoşça vakit geçirelim. Onun ıstırabını çektiğim bütün okulları çiçek gibi yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş ziyaretleri kapsamında 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenler tarafından hazırlanan sanat müziği konserine katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki programda, öğretmenler tarafından alkışlarla karşılanan Bakan Eroğlu, öğretmenlere hitap edip, mesleğin kutsiyetine değindi.
Kendisinin de bu onurlu mesleği yıllarca yaptığını ifade eden Eroğlu, büyük hedefleri olan milletlerin yeni nesilleri en iyi şekilde yetiştirmesi gerektiğini vurguladı. AK Parti hükümetlerinin de bu nedenle milli eğitime büyük önem verdiğini kaydeden Eroğlu, en önemli bakanlık olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nı, en önemli meslek olarak da öğretmenliği gördüklerini dile getirdi. Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
“Her şeyin başı insanları iyi yetiştirmektir. Eğer biz gelecekte büyük hedeflerimizi gerçekleştirmek istiyorsak bu evlatlarımızı çok iyi yetiştirmemiz lazım. Çünkü dünyada bir yarış var. Bu yarışta da ancak güçlü olanlar, büyük hedefleri olan milletler ayakta kalır. Hele bu coğrafya son derece stratejik bir coğrafyadır. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü bir nesil yetiştirmektir. İşte size o bakımdan çocuklarımızı emanet ediyor ve güveniyoruz. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi Türkiye’de en büyük bütçedir. 2002 yılında hatırladığım kadarıyla 7 milyar TL idi. Şimdi 63 milyar TL’ye çıktı. Yeni derslikler yapıldı, öğretmenlerimizin sayısı arttı. Sırf bizim dönemde 400 bin öğretmen istihdam ettik. 870 bin öğretmenimiz var. Hakikaten gurur duyuyoruz. Yeterli mi? Değil tabii ki. Dershanelerin sayısını artırdık. Her bir dershanedeki öğrenci sayımızı 30’a indirmek gibi büyük bir hedefimiz var. İnşallah çok daha güzel günler bizi bekliyor. Türkiye’nin bahtı sizler sayesinde açık. Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz, yürümemiz lazım.”
ÖĞRETMENLERE MÜJDE
Bakan Eroğlu, öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında da her türlü çalışmanın yapıldığını belirterek, son Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğretmen maaşlarının artırılmasını gündeme getirdiğini belirtti. Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ben de eski bir hoca olarak, yetiştirdiğimiz insanların mühendis olması, genel müdür olması iyi yerlere gelmesi karşısında gurur duyuyorum. Öğretmenlik için en büyük mükafat budur. Ama diyeceksiniz ki bir bakan olarak sadece bu mükafat yeter mi? Onun için sizlere her türlü imkanın sağlanması lazım. Özlük haklarınızı mümkün olduğu kadar iyileştiriyoruz. Ben hatırlıyorum geçmişte 700 milyon TL alırken, şimdi maaşlar arttı. Ama yeterli mi? Değil. Başbakanımız her zaman söylüyor. Hatta geçen Bakanlar Kurulu’nda ‘öğretmenlerin maaşı daha da artırılmalı’ diye söyledi. Bunu da bu vesileyle kulağınıza fısıldamış olayım. İnşallah hayırlı olsun.”
HER ÖĞRETMEN İÇİN BİR FİDAN
Eroğlu, bakanlık olarak Türkiye’nin daha yeşil bir görünüme kavuşması için her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti. Kendisinin içinde kalan bir ukdeyi de öğretmenlerle paylaşan Eroğlu, ilköğrenimleri esnasında okul bahçesinde gölgesinde oturacak bir ağaç bulamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Buradaki her öğretmen için mutlaka bir fidan dikelim diye arkadaşlara talimat veriyorum. İnşallah her öğretmen için bir fidan dikeceğiz. Ayrıca üniversitedeki tüm öğrencilerimiz için 5 milyon adet fidan diktik. Hatta Kıbrıs’ta da 63 bin fidan dikilmesi talimatını verdim. Bütün yüksekokullardaki öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz adına fidan dikiyoruz. Değerli öğretmenlerim ben ilkokulda okuduğumda teneffüse çıktığımız zaman bir ağaç yoktu ki altında hoşça vakit geçirelim. Onun ıstırabını çektiğim için Milli Eğitim Bakanımıza ‘bütün okulları çiçek gibi yapalım. Ağaçlandıralım, kamelyalar yapalım’ dedim. Şimdi burada da Orman Bölge Müdürümüze, Orman İşletme Müdürümüze ve şefliklerimize talimat verdim. Her şeflik en az 10 tane okulu çiçek gibi yapacak. Eksik varsa bizlere söyleyin. Çünkü sizlere hizmet etmek bizim için gurur vesilesidir.”
Bakan Eroğlu’na konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan tarafından çiçek takdim edildi. Bakan Eroğlu da aldığı çiçeği salondaki en yaşlı öğretmen olan şair Bahaettin Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç’a verdi. Karakoç’un saçındaki aklara da ‘tebeşir tozu’ diyerek takılan Bakan Eroğlu, tüm öğretmenlere mesleklerinde başarılar diledi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve çok sayıda öğretmenin katıldığı etkinlikte öğretmenler hazırladıkları şarkıları konuklar için seslendirdi.
Editör: Haber Merkezi