Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Akdere İçme Suyu Projesi hakkında müjdeli haber verdi. Bakan Eroğlu,  Akdere İçme Suyu Projesi için 2012 yılında kaptaj tesisi ve isale hattının ikinci tünel çıkışana kadarki kısmının ihalesi yapılacağını belirtti.
 
Cumartesi günü Kahramanmaraş'ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, 2013 yılında Kahramanmaraş’a 46 tesisin yapılacağı müjdesini verdi. Bu yatırımların içerisinde Afşin’inde  4 projesi bulunuyor. En büyük proje ise, Akdere içme suyu projesi. Bu proje hayata geçtiğinde Afşin merkez 6 belde ve 24 köy, Akdere’den yılda 16 milyon metreküp su, 147 kilometreden ilçeye getirilecek.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, devam ediyor. 2012 yılında kaptaj tesisi ve isale hattının ikinci tünel çıkışına kadar ki kısmı ihale edileceği bildirildi.
Bakanlık tarafından Afşin’e yapılacak olan yatırımlar şu şekilde sıralandı:
- Afşin İlçesi İçmesuyu Tesisleri (İsale Hattı): Proje ile Afşin ilçesi, Altınelma, Tanır, Bakraç, Çobanbeyli, Arıtaş ve Çolhan Beldeleri ile 24 köyün 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacı Hurman Çayı yatağındaki Kurudere kaynaklarından karşılanacaktır. Söz konusu proje ile 1 ilçe, 6 Belde ve 24 köye yılda 16 milyon m3 içmesuyu, yapılacak 147 km isale hattıyla verilecektir.2012 yılında kaptaj tesisi ve isale hattının ikinci tünel çıkışına kadar ki kesimi ihale edilecektir.

-Afşin Arıtaş Kasabası Kızılyar Deresi İkmali: Proje ile 4 mahalle taşkından korunacaktır. Çalışmaların devam ettiği iş yılsonunda ikmal edilecektir.


- Afşin Çobanbeyli Kasabasının Hunu Deresi Islahı: Proje ile 1 mahalle taşkından korunacaktır. Çalışmalar devam etmektedir.

- Afşin Çobanpınarı ve Kızlarpınarı Derereleri İkmali: Proje ile 4 mahalle taşkından korunacaktır. Çalışmaların devam ettiği iş yılsonunda ikmal edilecektir.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi