Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Kahramanmaraş’ı ziyaret ederek, bir dizi incelemelerde bulundu. Havaalanı çıkışında gazetecilere açıklama yapan Bakan Elvan, 2015 yatırım programında Kahramanmaraş'a yakışmayan terminal binasının değişeceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ulaştırma çalıştayı için Kahramanmaraş’a geldi.

Özel uçakla Kahramanmaraş’a gelen Bakan Elvan, havaalanında Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve milletvekilleri tarafından karşıladı.

Havalanında bir dizi inceleme yapan Elvan, yetkililerden bilgi aldı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Elvan, Kahramanmaraş’tan 2005-2006 yılında 6 bin yolcunun uçtuğunu, 2013-2014 yılında ise bu sayının 200 bine ulaştığını söyledi. Elvan, “Kahramanmaraş’ın ulaştırma ile sorunların masaya yatıracağız. Ne tür eksiklikleri var, bundan sonraki süreçte biz neleri yapacağız, demir yolu, hava yolu, karayolu itibarıyla teker teker bunları arkadaşlarımız ile tartışacağız. Kahramanmaraş'ımıza nasıl ve ne şekilde bir hizmet verebilirizi ortaya koyacağız. Havaalanı terminal binamızı inceledik. Terminal binasından bahsetmeden önce şunu ifade etmem gerekiyor. 2005-2006 Kahramanmaraş’ın yıllık 6 bin civarındadır. Geçen yıl 146 bine ulaştık yolcu sayısı itibarıyla. Bu yıl 200 bine ulaşacağız. 2013-2014 arasında bu fark yüzde 50 bir artış var. Bu yolcu sayısı her geçen gün artacak. Özellikle Kahramanmaraşlı veya dışarıdan gelen vatandaşlarımızın havayolu ile çok daha rahat bir şekilde ulaşımını daha da kolaylaştıracağız. Bu vesileyle de bu rakamlarda artış olduğunu sizler de görüyorsunuz” dedi.

Elvan, Kahramanmaraş terminal binasının yenilenmesiyle ilgili olarak da, “Oldukça eski diyebileceğimiz veya Kahramanmaraş’a yakışmayan bir terminal binası, dolayısıyla biz Kahramanmaraş’ımıza yeni bir terminal binası yapacağız. Bunu 2015 yılı programına alacağız. Bununla ilgili proje çalışmasını yaptı arkadaşlarımız, aşağı yukarı yerini de tespit ettik. 1,5 yıl sonra Kahramanmaraş güzel bir havaalanına ve terminal binasına kavuşmuş olur” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi