Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç’un seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. AK Parti’nin gövde gösterisine dönüşen açılışta vatandaşlara hitap eden Çelik, “Ecdadımız her mevziyi nasıl koruduysa sizler de 30 Mart’ta her sandığa sahip çıkın, her bir oya sahip çıkın” dedi.

12 Şubat Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere kente gelen Bakan Çelik, törenin ardından yürüyerek AK Parti seçim bürosuna geldi.Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Bakan Çelik, 11 yıl boyunca yüz yılda yapılabilecek hizmetleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ekonomik büyümenin yanı sıra çetelerle, darbelerle, cuntalarla mücadele ettiklerini ifade eden Çelik, başarının arkasındaki gücün halk desteği olduğunu belirtti. “Bu meydanları doldurarak bu büyük Türkiye’yi yaratan tek tek sizlersiniz” diyen Çelik, şöyle konuştu:

“30 Mart’ta öylesine bir döneme geçeceğiz ki eski Türkiye tamamen geride kalacak. Eski Türkiye’nin kötü alışkanlıkları geride bırakılmış olacak. Vatandaşın aşağılandığı, kimliğinin hor görüldüğü, adam yerine konulmadığı eski Türkiye tamamen geride bırakılmış olacak. Hakikaten Türkiye’yi yöneten yegane iradenin, hiç kimsenin karışamayacağı şekilde millet iradesi olduğu, bunun bütün demokratik kurumlarıyla müesseseleşeceği, özgürlüklerin tam hakim olacağı, buna karşı kimsenin suikast düzenleyemeyeceği, buna kimsenin el süremeyeceği bir döneme geçeceğiz. Kahramanmaraş ülkemizdeki demokrasiye en çok katkıda bulunan illerimizden bir tanesidir. Demokrasi ve siyasi istikrar sayesinde oluşan büyük Türkiye’ye, ekonomimizin büyümesine, dış politikamızın güçlenmesine en çok katkıda bulunan illerimizden bir tanesidir. Kahramanmaraş öncü bir şehirdir. Pek çok ilke imza atmıştır. Türkiye’nin demokratikleşmesinde, ülkenin başına musallat olan belaların def edilmesinde de öncü bir şehir olarak her zaman en ön safta yerini almıştır. Artık yeni büyükşehir yasasıyla birlikte Kahramanmaraş’ın ülkeye katacağı vizyon tamamen farklı bir aşamaya geçiyor. Sizler çok şanslısınız. Sizin ilinize aşık milletvekilleriniz var. Her ortamda Kahramanmaraş’ın sorunlarıyla ilgilenen milletvekilleriniz var. Birlik ve bütünlük içerisinde hareket eden teşkilatıyla, belediye başkanıyla, belediye başkan adayıyla büyük bir bütünlük manzarası var. Bu herkese daha çok gurur veriyor.”

30 Mart seçimlerinin milli iradeye ve sandıklara sahip olma seçimine dönüştüğünü kaydeden Çelik, “Önümüzdeki seçim Sütçü İmam’ın sahip olduğu iradeyle sandıklara sahip olma seçimidir. Önümüzdeki seçim Senem Ayşe’nin bize bıraktığı Maraş’ı daha istikrarlı ve büyük geleceğe taşımak için hep beraber onun mirasına sahip çıkma seçimidir. Abdullah çavuşun bize olan emanetine sahip çıkacağız. Biraz önce çocuklar şehitlerimizin resimlerini taşıdılar. Onlar vazifelerini hakkıyla yaptılar. Biz bu gün onları rahmet ve saygıyla anıyoruz. Şimdi ülkemizin kurtuluşunu anarken, geçmişi yad ederken hepsine rahmet gönderiyoruz. Ama bu günler aynı ruhla siyasete, demokrasiye sahip çıkma günleridir. Şunu unutmayın. Onların koruduğu her mevzi gibi her seçim bürosuna sahip çıkın. Her sandığa sahip çıkın, her bir oya sahip çıkın. Siz Kahramanmaraşlılar demokrasiyi nasıl bayrama çevireceğinizi iyi bilirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Açılışta konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, büyükşehirle birlikte Kahramanmaraş’ta yeni bir dönemin başladığını söyledi. İstiklal mücadelesine öncülük eden Maraş’ın 30 Mart’ın ardından yeni dönemde de ülkenin gıpta ile seyredeceği bir şehir hüviyetine dönüşeceğini dile getiren Erkoç, şöyle konuştu:

“İnşallah yeni dönemde Kahramanmaraş’ımız büyükşehirle onların ruhunu şad edecektir. Nasıl ki Maraşlı istiklal mücadelesinde en ön safta yer aldıysa 11 yıldan buyana da ülkenin istikbal mücadelesinde bu ülkenin bugünkü kahramanlarının peşinden yürümüş ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki ak kadrolara destek vererek bugünkü güçlü Türkiye’nin kurulmasında önemli rol almıştır. Bugün Kahramanmaraş’ı ulaşımda, eğitimde, sağlıkta nasıl büyük projelerle buluşturmuşsak, büyükşehirle beraber dev projelerimizi devam ettireceğiz. Başta ulaşım olmak üzere kentsel dönüşüm, turizm, eğitim ve spor olmak üzere birçok alanda büyük projeler hazırlıyoruz. Geleceğe daha güçlü yürüyeceğiz inşallah. Önümüzdeki 5 yıl belediyecilik açısından altın dönemimiz olacak. Hemşehrilerimizin her türlü derdiyle dertleneceğiz. Bir şehr-ül emin olmanın manevi sorumluluğu içerisinde hareket edeceğiz.”

AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan da seçimlerin önemine vurgu yaparak, vatandaşlardan milli iradeye sahip çıkmalarını istedi.

Seçim bürosu açılışına AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve binlerce vatandaş katıldı. Bakan Çelik, açılışın ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı makamlarında ziyaret etti. Bakan Çelik'in Kahramanmaraş programı Germenicia Antik Kenti ve müze ziyaretleriyle son bulacak.






Editör: Haber Merkezi