Olay, dün akşam saat 20.00 sıralarında Elbistan Tepebaşı Mahallesi Güvercin Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Yıldız (35), ailesi ve 4 çocuğu ile evin bahçesinde oturduğu esnada sağ bacağında bir acı hissetti. Bacağına ilk önce taşın değdiğini düşünen Yıldız, daha sonra bacağının ıslandığını fark etti. Bunun üzerine bacağını kontrol eden Yıldız, bacağından kan aktığını gördü. Ailesi tarafından hemen hastaneye kaldırılan Ali Yıldız’ın bacağına kurşun isabet ettiği belirlendi. Doktorlar, 9 mm çapında kemiğe kadar saplanan kurşunun çıkarılamayacağını, aksi halde bacağında fiziki tahribatın meydana geleceğini dile getirdi.
Bacağındaki kurşunla taburcu olan Ali Yıldız, “Çocuklarımla kapının önünde oturuyordum. İlk başta bir taşın geldiğini zannettim. Çocuklar bacağımdan kan aktığını söylediler. Yeğenimi çağırdım ve beni hastaneye götürdü. Bacağıma saplanan kurşun çıkarılmadı. Kurşun kemiğe saplandığı için risk taşıyormuş. Düğünlerde lütfen silah kullanılmasın. Besicilikle uğraşmaktayım. Bacağıma isabet eden kurşun nedeniyle ahırıma bakacak kimsem olmaması sebebiyle iş gücümü kaybettim” dedi.
Yıldız’ın akrabası Gazi Altıntop ise, “Düğünlerde silah sıkılması çok abestir. Bu kurşun çocuğuna da değebilirdi. Veya ölümcül bir yerine de değebilirdi. Daha kötüsü olabilirdi. Emniyetin de bu konu üzerinde durmasını istiyoruz. Bugün Ali’nin başına gelen talihsiz olay, yarın hepimizin başına gelebilir. Evimizin içinde otururken bile çekiniyoruz. Pencerenin önünde rahatça oturamıyoruz. Takır takır silah sıkılıyor. Burası dağın başı değil, ilçe merkezi. Bir silah sıkılıyor ki akıl mantık işi değil. Güvenlik kuvvetlerinin bu konuda biraz daha hassas davranmalarını istiyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi