Afşin-Elbistan B Termik Santralinin ikinci ünite kazanının 50 nolu toz kömür filtresinde 17 Şubat 2013 günü çıkan ve büyük çapta maddi hasara neden olan yangın hasarının giderilmesi amacıyla düzenlenen ön yeterlilik ihalesine 4’ü  yerli 6 firma teklif verdi.
Afşin-Elbistan B Termik Santralinin ikinci ünite kazanının 50 nolu toz kömür filtresinde 17 Şubat 2013 günü çıkan ve büyük çapta maddi hasara neden olan yangın hasarının giderilmesi ve ünitenin tekrar elektrik üretimine hazırlanması amacıyla düzenlenen ön yeterlilik ihalesine 4’ü yerli 6 firma teklif verdi.
Geçtiğimiz yıl kömür filtresinde çıkan yangında büyük hasar gören B Termik Santralinin ikinci ünitesi, o günden bu zamana kadar elektrik üretimi yapamazken, ünitenin anahtar teslimi onarımı için 29 Mayıs 2014 günü ihale düzenlendi. EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nde yapılan ön yeterlilik ihalesine 6 firma teklif sundu.
EÜAŞ Genel Müdürlüğü’ndeki ihaleye yerli firmalar Yıldızlar AŞ., Ekon, Efor, Atilla Makine ile ZVVZ (Çek Cumhuriyeti) ile Pemco (Suudi Arabistan) firmaları teklif sundular. Ön yeterlilik tekliflerini değerlendirecek olan EÜAŞ karara vardığı zaman ilgili firma ile sözleşme imzalayacak ve ünitenin onarımını isteyecek.
Yangın hasarı:
Afşin-Elbistan B Termik Santralinin 2. ünite kazanının 50 nolu toz kömür filtresinde 17 Şubat 2013 tarihinde çıkan yangında, ünitenin kazan kısmı büyük oranda zarar görürken, ikinci ünitede elektrik üretimi tamamen durmuştu.
İhale kapsamında santralin ikinci ünitesinde şu işlemler gerçekleştirilecek:
“Afşin-Elbistan B Termik Santrali İsletme Müdürlüğü ikinci ünite kazan binasında meydana gelen yangın sonrası oluşan çelik konstrüksiyon ana bina, elektrik kablo ve taşıyıcılar, enstrümantasyon, kabin ve ekipman elektromekanik kontrol valf ve aktüatörler, elektronik kontrol odası, pano ve trafo odası, asansör kovası, borular, gaz kanalları, askı sistemleri, brüden filtreleri ve taşıyıcı ayakları elemanlarının (tüm profiller, platformlar, korkuluklar, cephe kaplamaları v.b.) hasarlı olanların değiştirilmesi ve özellikle hasarlı olan bina taşıyıcı sisteminin yenilenmesi için demontaj-montaj ve sistemin devreye alma işlerinin anahtar teslimi yapılması.”
Editör: Haber Merkezi