Programa Afşin Kaymakamı Faik Arıkan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Garnizon Komutanı Üsteğmen İdris Tom, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, daire amirleri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından Atatürk Büstüne çelenk sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Teğmen Onur İstanbul tarafından yapıldı. Teğmen Onur İstanbul, “Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum” dedi.
Teğmen Onur İstanbul’un konuşması ardından Afşin İmam Hatip Lisesi tarafından Anaokulu Konferans salonunda düzenlenen “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” isimli programa geçildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Bedir Boz yaptı. Boz, “T tarih boyunca bu topraklan bizlere vatan yapmak gayesiyle şehit olmuş tüm yiğit insanlarımızı, Çanakkale şehitlerini, şehit öğretmenlerimizi, şükranla, rahmetle ve minnetle anıyoruz. İki yıl önce toprak altında kalarak can veren insanlarımızı rahmetle anıyoruz. İlçemizde görev yaparken şehit olan askerlerimizi, polislerimizi ve diğer kamu görevlilerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah'tan, tüm milletimize şehitlerin yolunda ve şehitçe bir hayat yaşatmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından okunan şiir, tiyatro ve sunulan çeşitli slayt gösterileri ile son buldu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi