Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili olan, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı, 22. ve 23. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, engellilerin sorunlarının yüzde 80’inin çözüm beklediğini söyledi.
Türkiye Beyazay Engelliler Derneği Elbistan Şubesi’nin açılışı için Elbistan’a gelen Beyazay Derneği Genel Başkanı Ayva, AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
İlk olarak Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, daha sonra ise Elbistan Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ettiğini ifade eden Lokman Ayva, ayrıca dernek yönetimiyle de kahvaltıda bir araya geldiğini söyledi.
Elbistan’da yapılan çalışmalardan övgüyle bahseden Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, şunları söyledi:
“Archimed, kaldıraçları anlatırken ‘bana bir dayanak noktası gösterin dünyayı kaldırayım’ diyor. Yapmış olduğumuz ziyaret, sohbetler ve Beyazay Derneği Şube Başkanımızın verdiği bilgilerde şunu fark ettik. Elbistan, bir huzur şehri. Elbistan adeta havaalanında uçuş için önce pistte yavaş ilerleyen, sonra hızlanan daha sonra da burnunu havaya kaldırarak uçuşa geçen uçaklar gibi havaalanındaki yürüyüşünü ve hızını tamamlamış, 2014 yılında da uçuşa geçeceğe benziyor. Bu anlamda tebrik ediyorum. Bütün bunların yapılabilmesi için insanların bir yere dayanması lazım. Kaymakam Bey’in, binbaşımızın, emniyet müdürümüzün, milli eğitim müdürümüzün, belediye başkanımızın bir dayanak noktası olması lazım. Bu da AK Parti Ailesi’nin üzerine titrediği hukuk anlayışı, hukuk devleti ve hukukun korunması anlayışıdır. Yani hukukun korunması ile kaymakam da, belediye başkanı da bürokratlar da çok rahat çalışır. Daha sonraki gelen dayanak noktası ise şudur, ‘kardeşim siz çalışın arkanıza biz varız’ cümlesini söyleyebilecek bir kitlenin olması. Yani bir nevi milletin olmasıdır çalışan insanların arkasında. Siz bir taraftan çalışmaya çalışıyorsunuz, bir taraftan başınıza üşüşen değişik güçler, değişik odaklarla uğraşıyorsunuz. Bu adam ne yapsın, nasıl üretim elde edebilsin. İşte AK Parti bu anlamda hem insanların motivasyon, güç verme, arkasından destek olma açısından iyi bir dayanak noktası. Hem de hukukun tecelli etme noktasında çok iyi bir dayanak noktasıdır ve bu huzurun, bu çalışma ortamının, birbirleriyle dayanışma içerisinde ilerleme ortamının meydana getirilmesinde ben Elbistan’daki kardeşlerimizin de çok büyük katkısı olduğunu hissediyorum.”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ayva, "AK Parti’nin 2002 yılında iktidara gelmesiyle benim öngörülerim şuydu. 1 milyar dolarlık yatırım yapabilse özürlüler sahasına bu çok büyük bir başarıdır diye bakıyorduk. Çünkü hakikaten bütçe falan çok kötüydü. 21 Ocak 2001’de Kemal Derviş kanunları diye bir kanun çıktı. O gece özürlüler için olan tiyatro, tren, otobüs gibi bütün indirimler kaldırıldı. Sabah uyandığımızda otobüse binemez olduk. O noktaya geldi memleket. Önce Abdullah Bey başbakan oldu, sonra Tayyip bey. Çok büyük bir değişim oldu. 2002-2007 arasında özürlüler alanına aktarılan kaynak toplam 5 milyar dolar oldu. Özürlü vatandaşlarımızın sorunları 100 diyelim. O zamanki şartlarda bunun en fazla 10 tanesi çözülebilirdi fakat 2002’den şu ana kadar bunun 20 tanesi çözüldü. Yani yapılabileceklerin 2 katı yapıldı. Fakat yapılması gereken daha bir 80 var. Daha bayağı bir işimiz var. Yani engellilerin sorunlarının yüzde 80’i duruyor. Yollar müsait değil ve onlar da çözülecek. Aksi halde bütün problemleri çözmüş olsak partiyi kapatır gideriz” dedi.
Editör: Haber Merkezi