Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 6360 Sayılı Yasa ile merkez ilçe olacak olan Afşin Belediye Başkanı Aydoğan ve beraberindeki heyet, Güzelbey'den belediye çalışmaları hakkında sunum eşliğinde brifing aldı.
Güzelbey ziyarette, yeni belediye yasası kapsamında ilçe belediyelerine ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını, tecrübelerini ilçe yetkilileriyle paylaştıklarını belirtti.
Zaman zaman bilgilerin güncellenmesinde yarar olduğunu vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
"Biz geçenlerde de kendi ilçe başkanlarımızla böyle bir toplantı yaptık ve bilgilerimizi paylaştık. Bugün de yeni merkez olacak olan Afşin ilçemizin başkanı ve çalışanları bizi ziyaret etti. Kendileri ile çalışmalarımız hakkında bir takım görüşmeler yaptık ve bunun ileriki dönemlerde de devam etmesini arzuluyoruz. Ben yeni yasa ile büyükşehir ve merkez olan ilçe olan tüm belediyelerimizi kutluyorum."
Aydoğan ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından çok etkilendiklerini ve bu çalışmalardan yararlanacaklarını kaydetti. Tüm personelleriyle Büyükşehir Belediyesi'nin icraatlarını ve deneyimlerini kendi belediyelerinde uygulamaya çalışacaklarını belirten Aydoğan, büyükşehir merkez ilçe ilişkilerinden tecrübe edindiklerini aktardı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güzelbey, Aydoğan'a Gaziantep'in simgeleri olan kale, fıstık ve baklavadan oluşan bir plaket hediye etti.
Aydoğan ise Güzelbey'e, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin yer aldığı bir gravürü hediye etti.
Editör: Haber Merkezi