Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, “Aralık ayının enflasyon rakamı açıklandıktan sonra memur ve emekli aylıkları da ona göre düzenlenecek. Memur ve emekli aylıklarında da ciddi bir düzenleme bekliyoruz. Hükümetin de böyle bir vaadi var” dedi.

2021 yılını değerlendiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, ayrıca 2022 yılında çıkarılacak kanunlardan bahsetti.

Yoğun bir bütçe maratonu yaşadıklarını belirten Aycan, “Türkiye’nin bütçesini, gelirlerini giderlerini konuşuyoruz, muhalefet aynı muhalefet hep olumsuz bir yaklaşımla engellemeye çalışan ya da polemiği amaçlayan çıkışları oluyordu. Ama her şeye rağmen 12 günde Genel Kurul çalışmaları bitti ve bütçemiz geçti. Devlete millete hayırlı olsun. 2022 yılının geliri gideri bu şekilde belirlenmiş ve karar verilmiş oluyor. Kurun aşırı yükselmeleri, düşmeleri oluyor. Ve bundan medet uman bir muhalefet var. Özellikle CHP ve etrafındakiler bunu siyasi malzemeye dönüştürmeye çalışıyorlar. Çok şükür o oyunlar da bir miktar bozuldu” dedi.

 “BU ÇOK ÖNEMLİ BİR DÜZENLEME!”

Aycan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Asgari ücrette yüzde 50’nin üzerinde artış sağlandı. Bu çok önemli bir artış, Hükümetin asgari ücreti belirlemede gösterdiği kararlılığı ve tutumu destekliyoruz. Uzun süredir böyle bir artış olmamıştı. Çok daha önemlisi de asgari ücretin vergi dışı olmasıydı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizde asgari ücretin vergiden muaf olması, vergi alınmaması konusunda önerimiz vardı. Bütçe bittikten sonra bununla ilgili kanun teklifi geldi ve bunu da kabul ettik. Bu çok önemli bir düzenleme, sadece asgari ücretle çalışanları değil, tüm çalışanları, işçileri, memurları kapsayan bir düzenlenme. Asgari ücret vergiden muaf oldu ve asgari ücret kadar gelir vergiden muaf oldu. Aynı zamanda da damga vergisi de artık alınmayacak. Bunlar çok önemli düzenlemeler. Özellikle iş hayatımıza umarım olumlu yansıyacaktır. Şimdi özellikle 3 Ocak’ta aralık ayının enflasyon rakımı açıklandıktan sonra memur ve emekli aylıkları da ona göre düzenlenecek. Memur ve emekli aylıklarında da ciddi bir düzenleme bekliyoruz. Hükümetin de böyle bir vaadi var. Enerji fiyatlarındaki TRT payı kalktı bununda biri faturalara yansıması olacak. Onu da bundan sonraki aylarda göreceğiz. Bunu da olumlu buluyoruz.

“2022’DE İLK KANUNLAŞACAK KONU BU”

Sırada bekleyen 2022’ye kalan kanun teklifleri var. Bunlardan bir tanesi stokçuluk yapan, karaborsacılık yapan kişilere karşı cezaların artırılması konusunda bir kanun teklifi var. 4 Aralık’ta Meclis tekrar çalışmaya başladığında ilk kanunlaşacak konu bu. 2 milyon ceza ön gören bir düzenleme. Bu hakikaten önemli. Genel Başkanımız kura müdahale etmek ya da kur üzerinden mevduat hesabı açmayla ilgili hükümetin düzenlemesinden sonra dövizde ciddi bir düşüş oldu. Ondan 1 hafta önce Genel Başkanımız bir çağrıda bulunda milli dayanışma adına tüm esnaflara, ‘fiyatlarınızda yüzde 5 bir indirim yapın, piyasaya destek olun’ dedi. Sonradan da bu ekonomik düzenlemeler olunca Genel Başkanımızın tüm illere bir talimatı oldu, tüm il teşkilatlarımızı bu konuda esnafla görüşmek ve çağrıda bulunmak için görevlendirdi. Milli dayanışma adına da Milliyetçi Hareket Partisi taşra teşkilatı esnaflarımızı ziyaret etti böyle çağrıda bulundu. Bende özellikle Kahramanmaraş merkezde ve Göksun’da esnaflarımızı ziyaret ederek Genel Başkanımızın selamını iletip bu çağrıyı illettik. Bunu uyan esnaflarımız var. Teşekkür ediyorum. Kur artarken her gün fiyatlar yükseltiliyordu, inerken de o zaman indirilmesi gerekiyor.

“ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ DÜZENLEMEYİ EN ÖNEMLİ DÜZENLEMELERDEN BİRİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Gündemde öğretmen meslek kanunu var. Onu da çok önemsiyoruz. Çünkü öğretmenliğimizin tekrar itibarını yükseltmemiz, korumamız ve geliştirmemiz lazım. Eğitim kalitemizi artırmak için, öğretmenin de sorunlarını çözmek, onlara prestij kazandırmak ve öğretmenleri motive etmek gerekiyordu. Sadece kamudaki değil, özel sektörde çalışan öğretmenleri de hep birlikte daha itibarlı daha, özlük haklarını iyileştirilmiş hale getirmemiz lazım. Çünkü eğitimin kalitesi artması için alt yapıyı güçlendirmenin yanında öğretmenin motivasyonunu da artırmak lazım. Son zamanlarda medyada öğretmenleri yıpratan haberler çıkıyor. Ama öğretmenlerin durumları, öğrenciyle ilgili sorunları ya da öğretmenin itibarıyla ilgili konular hiç gündeme gelmiyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak öğretmenlerle ilgili düzenlemeyi en önemli düzenlemelerden biri olarak görüyoruz. Hem özlük hakları iyileşecek, hem maaşları artacak hem de ünvanlanmış olacaklar. Öğretmenlerin motivasyonunun artmasıyla birlikte eğitim kalitesinin de daha iyi artacağını umuyoruz. Tüm Kahramanmaraş’a hayırlı yıllar diliyorum inşallah, daha iyi günleri hep birlikte yaşayacağız. Çok iyi şeyler olacak diye umuyorum.”

Editör: Haber Merkezi