Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Afşin-Elbistan Linyitleri'ne (AEL) ait kömür havzalarında yaşanan kazaların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

TBMM'de, MHP Grubu adına söz alan Aycan, Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kışlaköy Kömür Sahası’nda özel bir firmanın degapaj yaptığı alanda şev kayması sonucunda meydana gelen heyelanda 1 işçi yaşamını yitirmesi olayı ile ilgili konuştu.

- Aycan, elektrik ve doğalgazda yüzde 20 indirim istedi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, döviz kurundaki düşüşe bağlı olarak elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yüzde 20 indirime gidilmesini talep etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dile getirilen yüzde 10 indirim için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Çağrım Maliye Bakanınadır: Maliye Bakanı tüm firmalardan ürünlerinde en az yüzde 10 indirim istiyor, bu, yerindedir. Kurdaki düşüşleri dikkate aldığımızda kur artışı bahanesiyle yapılan zamlarda hatta yüzde 20 indirim olmalıdır. Biz de vatandaş adına Maliye Bakanından elektrik ve doğal gaz ücretlerinde yüzde 20 indirim istiyoruz. Elektrik ve doğal gaz ücretlerinde indirim olduğunda tüm ürünlerin fiyatlarında yüzde 20 düşüş olacaktır. Kahramanmaraş’ta ve tüm Türkiye’de vatandaş, elektrik, doğal gaz ve abonelik ücretlerinden şikâyetçidir, ödeyememektedir ve indirim beklemektedir” dedi.

Afşin Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi’nde meydana gelen kazaya da değinen Aycan “Bir diğer konu da şu: Afşin-Elbistan Kömür İşletmeleri bugün bir canı daha almıştır. Mustafa Aslan kardeşimize rahmet diliyorum. 10 maden işçisi hâlâ toprak altındayken Afşin-Elbistan Kömür İşletmeleri bir vatandaşımızın daha canına kıymıştır. Bunun için tedbir istiyorum, duyarlılık istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi