Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, temeli 7 yıl önce atılan Adatepe Sulaması’nın ne zaman çiftçilerin kullanımına gireceğini sordu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Göksun Çayı üzerinde sulama amaçlı projelendirilen Adatepe Barajı, Elbistan, Afşin ve Göksun'da bulunan 127 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak.

Tarım sektörüne ivme kazandırması ve 35 yerleşim birimini sulu tarıma kavuşturması planlanan baraj, yaklaşık 75 bin kişilik istihdam oluşturulacak. Bölgenin en büyük sulama projelerinden biri olan Adatepe Barajı’nda 1.kısım etabın temeli, 2015 yılı ekim ayında atıldı. Adatepe sulaması 1.etabında aradan geçen 7 yılda toplamda 40 kilometre uzunluğa sahip ana boru döşenmesi çalışmasında yüzde 70 seviyesine ulaşıldı. Yüklenici firmanın 2022 yılı için alımını yaptığı 16 kilometrelik borunun 11 kilometreden fazla kısmının toprağa döşendiği bildirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, tamamlanması ile 67 bin 880 dekar tarım arazisini suyla buluşturup milli ekonomiye yıllık 110 milyon lira katkı sağlaması hedeflenen projedeki gecikmeyi TBMM gündemine getirdi.

Kahramanmaraş’ın akarsu yönünden zengin olmasına rağmen bu kaynakları sulamada yeterince kullanamadığına vurgu yapan MHP’li Aycan, “Kahramanmaraş, akarsu yönünden zengin bir ildir. Ancak su kaynakları tarımsal sulamada yeteri kadar sulanamamaktadır” dedi.

Kuzey bölgelerdeki tarım arazilerin yalnızca yüzde 25’inin sulanabildiğini anımsatan Aycan, “Özellikle ilimizin kuzey bölgelerindeki arazilerin sadece yüzde 25’i sulanabilmektedir. Sulama amaçlı Adatepe ve diğer barajlarımız ne zaman bitecektir. Bu barajlarımız ne zaman kullanıma girecektir?” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi