Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Slovakya’dan bir grup öğrenci, Avrupa Birliği destekli “Avrupa’da Rekabet, Özgüven ve Girişimcilik” projesi kapsamında Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine geldi.
Proje kapsamında Ekinözü’ne gelen grupta 13 öğrenci ve 6 eğitmen yer aldı. Ekinözü Kaymakamı Fatih Gül ve Ekinözü Belediye Başkanı Erol Üstün, öğrencileri belediye başkanlığında ağırladı.
Ekinözü Kaymakamı Gül, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çünkü ilçemizi, ilimizi, kültürümüzü tanıtma fırsatı bulduk. İnşallah bizim öğrencilerimiz de mayıs ayında yapacakları ziyaret ile bu ülkelerin kültürünü, yaşam tarzlarını, oradaki eğitim sistemini, yönetim sistemini öğreniş olacaklar. Belki öğrencilerimizin tamamı bu fırsattan yararlanamayacak ama yararlanacak arkadaşlar diğer arkadaşlarına anlatacağını varsaydığımızda faydalı bir proje olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızla beraber ilçemizi tanıtacağız. Ülkemizin yönetim yapısıyla ilgili bilgi vereceğiz, kültürümüzle alakalı bilgi vereceğiz, tarihimizle ilgili bilgi vereceğiz. Gelen heyeti öğretmen ve öğrencilerimize bilgiler verip inşallah ülkemizle ilgili olumlu kanaat edindikten sonra ülkelerine gitmelerini sağlayacağız” dedi.
Ekinözü Kaymakamı Gül’ün konuşmasının ardından söz alan Heyete Başkanı Romanya Koordinatörü Georgeta Predescu, ziyaretleri ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:
“Bu bizim ilk toplantımız. Burada olmaktan çok memnunuz, her şey çok güzel. Her şey için çok teşekkür ederiz. Ekinözü çok güzel bir manzaraya sahip, okul öğrencileri çok motive olmuş bir şekilde işlerini yapıyorlar ve proje içim istekliler. Öğretmenler de öğrenciler de çok ilgililer.”
Editör: Haber Merkezi