Romanya’da düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonası’nda Avrupa 3.sü olan Yemliha Tor, memleketi Afşin’de davul zurnayla karşılandı.
Türkiye Şampiyonluğu ardından Romanya’da gerçekleştirilen 5.ci Gençler Wushu Şampiyonası’nda Yemliha Tor, Rus ve İranlı rakiplerini yenerek yarı finale, daha sonra Azerbaycanlı rakibini yenerek Avrupa 3.sü olmuştu. Yemliha Tor, Afşin’in Erçene Yol Kavşağında Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı.
Afşin Belediyesi önünde düzenlenen programda konuşma yapan Afşin Belediye Başkanvekili Ünal Peköz, sporcuyu tebrik ederek Dünya Şampiyonası’nda madalya beklediklerini kaydetti.
Peköz, “Yemliha kardeşimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bildiğiniz gibi kurum olarak Afşin’de spor ve sporcuya her zaman destek veriyoruz.İnşallah bundan sonrada bunun devamı gelecek.Yemliha kardeşimize Afşin Belediyesi olarak her zaman maddi ve manevi desteğimiz olacak.” dedi.
Yemliha Tor ise, “Seneye inşallah dünya şampiyonu olarak Afşin’e geleceğim. Bunun sözünü buradan veriyorum. Tabi bu başarı sadece benim değil değerli hocama da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Afşin Belediye Başkanvekili Ünal Peköz, Avrupa 3.sü olan sporcuya Cumhuriyet altını hediye etti.









Editör: Haber Merkezi