Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi (AKAM) tarafından yapılan ankette AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, En Başarılı 10 İktidar Milletvekili kategorisinde yüzde 66 oy ile ikinci sırada yer aldı.
AKAM, 14-30 Ocak tarihleri arasında yapmış olduğu Türkiye Geneli Siyasi Performans Ölçümleıme Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.
81 il, 266 ilçe ve 689 mahalle ve köyde toplam 15 bin 620 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırma da vatandaşların belediye başkanlarını beğenip beğenmedikleri, iktidar ve muhalefet partilerin milletvekillerini başarılı bulup bulmadıkları ile seçim olması durumunda hangi partiye oy verecekleri soruldu.
Buna göre, 1995 yılından bu yana mecliste olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, En Başarılı 10 İktidar Milletvekili kategorisinde ikinci sırada yer aldı. Ankete katılanların yüzde 66’sı Avni Doğan’ın beğendiklerini belirtirken, yüzde 34’ü beğenmediğini söyledi. Aynı kategoride AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç yüzde 66,8 oy oranı ile birinci sırada yer aldı.
AK Parti’nin Milletvekili Sayısında Düşüş Var
Diğer taraftan aynı araştırmaya göre AK Parti’nin oyların da düşme, buna bağlı olarak da milletvekili sayılarında azalma var. Araştırmaya göre AK Parti yüzde 30,2 oy oranı ile birinci, CHP yüzde 26,8 oy oranı ile ikinci, MHP ise yüzde 18,7 oy oranı ile üçüncü sırada yer alıyor.
Oyların Kahramanmaraş genelinde dağılımına bakıldığında ise AK Parti yüzde 52,4 ile birinci, MHP yüzde 21,5 ile ikinci, CHP ise yüzde 13 ile üçüncü parti. Bu rakamlara göre AK Parti 5, MHP 2, CHP ise meclise 1 tane milletvekili gönderebiliyor.
(Ajanslar)