Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği yaban hayvanları için ‘doğaya bir yem de sen bırak’ kampanyası başlattı.

Kış aylarında doğada yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları içim kampanya başlatan Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği, ilçede esnafları gezerek buğday, mısır kırığı yardımı topluyor.

Yaban hayvanlarının dondurucu soğuklarda aç kalmaması için başlatılan kampanya kapsamında yem toplamaya devam edeceklerini söyleyen Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, duyarlı vatandaşların yardımlarını beklediklerini söyledi.

12 Ocak 2020 Pazar günü itibariyle keklik ve yaban tavşanı avı sona erdiğini ifade eden Öztürk, “Doğamız kış günlerinin etkisinde. Şuanda avlanma dönemi sona erdi. Soğuk kış şartlarında yem bulmakta zorlanan yaban hayvanlar için Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği yemleme kampanyası başlattık. Esnaflarımızı, iş adamlarımızı ve dernek üyelerimizi ziyaret ederek yaban hayvanlarımız için yem topluyoruz. Tüm doğasever vatandaşlarımızı kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Öztürk, son olarak başlatılan proje kapsamında toplanan yemleri 26 Ocak 2020 dernek üyeleriyle birlikte yaban hayvanları için doğaya bırakacaklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi