Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, avcılık yapmak için gerekli olan 'Avcı Eğitimi Kursu' kayıtlarının devam ettiğini belirtti.

Avcılık belgesi almak isteyenlerin kursa başvuru yapabileceğini belirten, Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk,  avlanmak isteyenler için av belgesi almanın yasal bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Avcılık eğitimi kursuna katılmak isteyenlerin nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet fotoğraf ile derneğe başvurmalarını isteyen Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve avcılar kulübü işbirliğinde verilecek avcı eğitim kursunu tamamlayan kursiyerlere avcılık sertifikası verileceğini ifade etti.

Kaçak avcılık yapmanın çok büyük cezaları olduğunu belirten Öztürk, "Belgeli avcılık yapmak için Avcı Eğitimi Kursu'nu tamamlamak gerekiyor. Kaçak avcılık yapmak hem suç hem de çok büyük cezaları var. Kurs, Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneğimizin hizmet binamızda verilecek. Belge almak isteyen avcılarımız derneğimize gelerek kayıt yaptıracak. Yaklaşık 1 hafta sürecek olan kursa katılan ve başarı elde eden kursiyerlere avcı eğitimi kurs bitirme belgesi verilecek. Avcı eğitim kursuna katılmak isteyen vatandaşlarımız derneğimize gelerek kayıt yaptırabilirler."

 

Editör: Haber Merkezi