Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, 2012 yılı vergilendirme döneminde kurumlar vergisi ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verdi.
Afşin’de faaliyet gösteren Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, 2012 yılı vergilendirme döneminde kurumlar vergisi ve gelir vergisi rekortmenlerine düzenlenen törenle plaket verdi. Tanır Pehlivan Restoranda düzenlenen törene, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan ve vergi rekortmenleri katıldı.
Vergi rekortmenlerine seslenen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin’e yakışır bir otel yapılması gerektiğini kaydetti.
Afşin’in eksikliklerinin giderilmesi için müteşebbislere büyük iş düştüğünün altını çizen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Vergilerini hakkıyla ödeyen özellikle vergi yarışı içerisinde olan çok değerli müteşebbislerimizle bir araya geldik. Burada hep beraber bir aradayken bölgemize yapılacak olan yatırımlara değinmek istiyorum. Türkiye’nin en büyük yatırımlarından bir Afşin’e yapılacak, yaklaşık 12 milyar dolarlık santral projesi. Afşin’de özellikle gelirler vergisinde ilk beşe giren çok kıymetli üyelerimiz ve kurumlar vergisinden vergi rekortmenlerimiz olan beş arkadaşımız aramızda. Ayrıca Kahramanmaraş ve çevresinde ilk 100 arasına giren arkadaşlarımız burada bizimle birlikte. Ben hepsini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Afşin’de yapılacak 12 milyar dolarlık yatırımla alakalı Afşin’deki bir takım eksikliklerimizin de bu arkadaşlarımız tarafından giderilmesini isteyeceğim. Öncelikle Afşin’imize güzel ve yakışır bir şekilde bir otel isteyeceğiz. Şimdi ilçemize yapılacak olan 12 milyar dolarlık yatırıma bizim ilçe olarak kendimizi hazırlamamız lazım. A ve B santrallerinde olan eksiklilerimizi yapılacak olan yeni yatırımlarda gidermemiz gerekmektedir. O eksiklikleri bizler ilçe olarak çok hissettik. Yapılacak olan bu yatırımla alakalı işin kaymağını gene komşu ilçemiz almamalı. Afşin olarak bizim buna hazırlıklı olmamız lazım. Müteşebbislerimizin içerisinde imalat yapan, yatırım yapan, özellikle santrallerimiz güzel işler yapan iş adamlarımız var aramızda. İlçemizde ki eksikliklerin giderilmesi noktasında müteşebbislerimize daha çok iş düşüyor. Bu noktada onların bu gayretlerini huzurlarınızda biraz daha fazlalaştırmalarını istiyorum. “ dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, belediye olarak her zaman müteşebbislerin yanında olduğunu hatırlattı. Başkan Aydoğan, “Bizim potansiyelimiz çok yüksek, bunları da adım adım gerçekleştiriyoruz. Bu şehri yeni yatırımlara hazır hale getirme noktasında bölgemiz son hamlelerini yapıyor. Bugün veya yarın içme suyu ihalesini alan firma belli olacak ve iki ay içerisinde şebeke müteahhitti belli olacak. Ramazan ayından sonra şehir meydanı projesi gerçekleşecek. Mesire alanıyla alakalı buna fidanlık arazisi de dâhil şehre özel bir cazibe katacak bir projemiz var. Bunların dışında en önemli şansımız olan değerlendiremediğimiz ve adını çok fazla duyuramadığımız Eshab-ı Kehf’imiz ve yer altı zenginliklerimiz. Bu değerlerin verime dönüştürülebilecek bir şekilde organizasyonu gerçekleştiğinde Türkiye’de zenginlik yönünden birinci sırada gelecek bir konuma ulaşacağız. Bunan çok zaman kalmada ama birlik duygusu, eksikliklerimizi hızla gidermeyle alakalı ilgili kurum ve birimlerin heyecanını, katkısını doğru bir yere taşıdığımızda bereketli sonuçlar alacağımızı biliyorum. Bu konuda bir hemşeriniz olarak gereken ne varsa yapmaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, kamu yatırımlarını yerine getirmek devletin görevi olduğunu, yatırımların en güzeli o yörenin insanlarında o katkıyı sağlayarak yapılan kamu yatırımlarına katkısını sağlamak olduğuna dikkat çekti.
Kaymakam Arıcan şöyle konuştu:
“Her geçen gün ülkemizin her yerinde güzel yatırımlar yapılmakta. Nüfusumuz 75 milyon ve bu nüfusunda ihtiyaçları var. İhtiyaçlar sonsuz ama kaynaklarımız sınırlı. Kamu yatırımlarını yerine getirmek devletin görevidir. Yatırımların en güzeli o yörenin insanlarında o katkıyı sağlayarak yapılan kamu yatırımlarına katkısını sağlamaktır diye düşünüyorum. Bu aynı zamanda bizim milli bir duygumuzdur da yani sosyal dayanışmanın da gereğidir. Değerli müteşebbislerimiz bizlerin elde ettiği kamu yatırımlarında emeğiniz büyüktür, sağolun, var olun. Umuyorum önümüzdeki dönemlerde Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Afşin Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi ilçemizde güzel yatırımlar meydana gelecek bunun müjdelerini alıyoruz. Ama gene de buna hazırlıklı olmamız lazım. Müteşebbislerimizin, kamu yatırımlarının da kamu yatırımlarına destek ve kendilerini de geliştirmek anlamında düşüncelerini ufuklarını açık tutmalarını arzu ediyoruz.” diye konuştu.
Konuşmalar ardından plaket törenine geçildi.
Kurumlar vergisi:
2012 kurumlar vergisi birincisi Kıraç İnşaat Koray Kıraç, ikincisi Cesa İnşaat Saim Tatar, üçüncüsü Afşin Öğretmen Evi, dördüncü Eral İnşaat Ali Yıldız, beşinci ise, İstanbulluoğlu Akaryakıt Sıddık İlhan olmuştu. Kurumlar vergisi rekortmenlerine Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan plaketlerini takdim etti.
Kurumlar vergisi rekortmeni olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Kıraç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Koray Kıraç, “ Böyle güzel bir program düzenleyen Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum. Ülkemizin bekası için vergi konusunda hassas olmamız gerekiyor. Ülkemizin gelişmesinde yarar sağlayan teşvikler bu vergi kaynaklarından sağlanıyor.  “ dedi.
-“Yatırımlarımız devam edecek”
Cesa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Saim Tatar ise, 2013 yılında Kahramanmaraş’ta kurumlar vergisi sıralamasında ilk 10’a girmeyi planlıyoruz. Vergi bir ülkenin gelişmesi için en önemli kaynaklarından bir tanesidir. Böyle güzel bir programda bizleri onure eden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde yatırımlarımız devam edecek.” “diye konuştu.
Gelir vergisi:
2012 gelir vergisi rekortmeni birincisi Namık Kemal İnal, ikincisi Ali Yılmaz, üçüncü Tuğrul Terzi ve dördüncü Sefa Sefer Özdemir olmuştu. Gelir vergisi rekortmenlerine Afşin Kaymakamı Faik Arıcan plaketlerini takdim etti.
 
Editör: Haber Merkezi