Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, her yıl geleneksel olarak sürdürdüğü eğitim yardımını busene de devam ettirdi. Afşin Ticaret ve Sanayi Odası bu sene maddi durumu iyi olmayan 600  öğrenciye konfeksiyon yardımında bulundu.
 
Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, okulların açılması ile birlikte toplamdan 30 bin TL, 600 öğrenciye konfeksiyon yardımında bulunarak yardım halkalarına bir yenisini daha ekledi.
Geçtiğimiz yıllarda da giysi, gıda, kırtasiye v.b. yardımlara imza atan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası birçok yardıma muhtaç ailenin yanında oldu.
 
15 yıldır bu gelenek sürdürülüyor
 
Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, eğitim yardımlarını tam 15 yıldır sürdürüyor. Ticaret Odası, ilçede bulunan ilkokul ve ortaokul müdürlerini bir araya getirerek maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tespit edilmesini istiyor. Yardımlar da okul müdürleri aracılığı ile dağıtılıyor.
 

İlçe merkezinde bulunan 12 okula toplamda 30 bin TL
 
Eğitim yardımlarının geleneksel bir hal aldığını kaydeden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Sayman Üyesi Sıtkı Gönen “Afşin’imizde bulunan tüm ilk ve ortaokullarımızın müdürleriyle toplantı yaptık. Yaklaşık 15 yıldan buyana Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nın geleneksel hale getirmiş olduğu ilk ve ortaokullarımızda bulunan öğrencimize toplamda 30 bin TL yardım yaptık. Afşin Ticaret ve Sanayi odamız bu yardımı Odalar ve Borsalar Birliğinden almış olduğu destekle her yıl 600 ailemize gıda ve okul araç ve gereçleri yardımı yapıyor. Afşin’de okullarımızda durumu iyi olmayan öğrencilerimize ayakkabı ve okul kıyafeti yardımında bulunuyoruz. Okul müdürlerimiz sağ olsunlar bu noktada güzel bir gayret göstermekteler. Bizde bunu 15 yıldan buyana yapmaktayız. Okul müdürlerimizin tespit ettikleri durumu iyi olmayan öğrencilerimize yardımda bulunuyoruz. Okullarında bulunan durumu iyi olmayan ailelerimize ve öğrencilerimize müdürlerimiz sayesinde bu yardım ulaşıyor. Bu yardımı keşke 600 ailemize değil de daha fazla ailemize yardım edebilsek ama bize sunulan imkan bu kadar. Bizde bu imkanı en gerekli ve en hak eden ailelerimize ulaşmasını sağlıyoruz. Bu yardımların yerine ulaşmasında gayret gösteren okul müdürlerimize gayretlerinden ve çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Editör: Haber Merkezi