Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, Afşin’de ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Afşin Atlas Tepesi’ne 50 bin çam fidanı dikileceğini kaydetti.
Göksun Orman İşletme Müdürlüğü ile Afşin Orman İşletme Şefliyi Afşin’de ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. İşletme müdürlüğü tarafından okul ve camilere dikile çam fidanlarından sonra Atlat Tepesi’ne 50 bin çam fidanı dikilecek. Dikim öncesi Atlas Tepesi’nde hummalı bir çalışma başladı.
Konu hakkında bilgi veren Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı, “Afşin’e Atlas Tepesindeki ve Altunelma Kasabamızdaki çalışmaları yerinde incelemek için geldik. Atlas tepesi özellikle Afşin’imizin kenarında bulunan güzel bir tepe ancak organize çalışmaları itibariyle zor bir tepe. Bundan önceki yıllarda meslektaşlarımız burada çalışma yapmışlar alt bölgelerde güzel çalışmalar olmakla beraber tepenin tamamından ağaçlandırma noktasında eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi makinalı çalışmalar yaparak tamamlayacağız. Tepemize 2013 yılından 50 bin fidan dikmeyi amaçlıyoruz. Ancak buradaki yapılan çalışmanın önemi Atlas tepesindeki toprak yapısının taşlı ve az killi olmasından dolayı su tutma kapasitesi düşük miktarda ve burada ağaçlandırma çalışması zor oluyor. Bu zor şartlara rağmen ilçe kenarından güzel bir detay çalışmayla başarıya ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.
Yapılan çalışmaların heyecan verici olduğunu kaydeden Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, “Göksun İşletme Müdürümüzün belirtiği gibi yapılan bu çalışmalar bizlere heyecan ve ümit veriyor. İşletme müdürlüğümüzle Atlas Tepesini ağaçlandırma konusunda istişare halindeyiz. Atlas’ta yapılan çalışmaları yakından takip ediyor müdürlüğümüz. Burada yapılan ağaçlandırma çalışmaları yarın semeresini verdiğinde, Atlas’ta yeşili gördüğümüzde özellikle Afşin halkına geleceğe yönelik görsel bir ümit olacaktır. Çünkü toplumumuzda ağaç dikilir mi? Diksek bile tutar mı? Gibi bir ümitsizliği oluştu. Bizle bu çalışmalarla bu ümitsizliği yok etmeye ve kırmaya çalışıyoruz. Göksun işletme müdürümüze yapmış oldukları desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi