Göksun Orman İşletme Müdürlüğü ve Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri tarafından, Afşin Atlas Tepesi’ne 10 bin adet çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Orman İşletme Müdürlüğü, Afşin’in en büyük tepelerinden bir tanesi olan Afşin Atlas Tepesi’ne 10 bin çam fidanı dikti. 20 bin fidan ise önümüzdeki günlerde dikileceği bildirildi.
Ağaç dikme törenine Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşma yapan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “İlçemizin atlas tepesinde ağaçlandırma çalışmasında bulunuyoruz. İlçemiz tarihte Yeşil Afşin olarak tanınmaktaydı fakat belki iklim şartları nedeniyle belki de vatandaşlarımızın ağaçlara olan duyarsızlığından dolayı bilinçsiz kesimlerden dolayı ne yazık ki Afşin’in doğası çıplak kalmış. Şimdi vatandaşlarımızı da bilinçlendirerek Göksun Orman İşletme Müdürlüğümüz ve Eshab-ı Kehf Gönül Elçilerinin katkı ve destekleriyle Atlas Tepesinde ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Geçen sene 10 bin fidan dikmiştik bu sene ise hedefimiz 30 bin fidanı toprakla buluşturmayı amaçlıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu topraklar kır ve sarı görünümden kurtulacak yemyeşil orman örtüsü ile kaplanacak. Bu ağaç dikme organizasyonuna emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “ dedi.
-“Afşin’i Yeşil Kimliğine Büründüreceğiz”
Afşin’i yeşil kimliğine büründürmeyi hedeflediklerini kaydeden Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, “Atlas Tepesini ağaçlandırmakla dünyada en güzel işlerden birini yapmaktayız.   Göksun Orman İşletme Müdürlüğümüzle yapılan bağlantılarla ve vatandaşlarımızla atlas tepesini yeniden ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Bizde Afşin Belediyesi olarak bu tür çalışmalara her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Şuana kadar 10 bini aşkın fidan dikildi ve bu sayıyı 40 bine ulaştırmayı düşünmekteyiz. Eskinden olduğu gibi tekrar Afşin’i yeşil Afşin kimliğine büründürmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu çalışmalar daha sonraki nesiller için örnek teşkil eder ve bu Atlas Tepesi yemyeşil olur.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi