Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı devam eden Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesislerinin tamamlanması durumunda biyolojik arıtma yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç,  yaptığı açıklamada atıksu arıtma tesisinin fiziksel olarak inşai bölümünün yüzde 55’nin tamamlandığını ifade ederek, geri kalan bölüm ve çevre düzenlemeleri ile birlikte en kısa zamanda tamamlanarak Kahramanmaraş Halkının hizmetine sunulacağını söyledi.

SIR BARAJI’NI KİRLİLİKTEN KURTARIYORUZ

Atıksu Arıtma Tesislerinin 2017 Eylül’ünde tamamlamayı hedeflerini kaydeden Başkan Erkoç:  “Şu anda iş genelinde yüzde 30’luk bir tamamlanma gerçekleşmiş durumda. Daha çevreci ve daha modern bir Kahramanmaraş için yapımı hızla devam eden Atık Su Arıtma Tesisimizde çalışmalarımız devam ediyor.

 Aksu Nehri ve Sır Barajı ile civarındaki organik yaşamın korunması için büyük önem arz eden Atık Su Arıtma Tesisimizde 3 ünitede çalışmalarımız sürüyor.

Çevreci ve modern bir şehir için, gelecek nesillere daha modern, daha yaşanabilir bir Kahramanmaraş bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA OLACAK

Yapılmakta olan Atıksu Arıtma Tesisiyle alakalı bilgiler aktaran Başkan Erkoç: “ Gayberli mevkiinde yapılmakta olan Atıksu Arıtma Tesisi 2033 Yılına kadar 1.178.571 eşdeğer nüfusa kadar Kahramanmaraş’ın atık sularının arıtımını sağlayacak şekilde planlandı.

Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandığında biyolojik atıksu arıtma yapılacak.

Atık suların çevreye verebileceği zararları engelleyen arıtma işlemleri, özellikle Sır Barajı Havzası için hayati önem taşıyor” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi