Afşin Belediyesi tarafından başlatılan atık pil toplama kampanyasında en fazla pil toplayan Afşin Efsus İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri ödüllerini alma sevincini yaşadı.
Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çevreye büyük zarar veren atık pillerin toplayarak geri dönüşümünün sağlanması için kampanya başlattı. Bu kampanyasında en fazla pil toplayanlara çeşitli ödüller veriyor.
İlk Ödül Efsus İlkokulu’na
Kampanya süresi içerisinde en fazla pili Afşin Efsus İlkokulu 4-B sınıfı topladı. Afşin Belediyesi Fen Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu ve belediye çalışanları sınıfı ziyaret ederek öğrencileri bir taraftan bilgilendirdi diğer taraftan da ödüllerini taktim etti.
Çevre bilincinin geliştirmek için böyle bir kampanya düzenlediklerini ifade eden Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu, “Çöpe atılarak zamanla bozulan ve gövdesinde akıntı meydana gelen pillerin içerisinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşunun, kansere, nörolojik bozukluklara, akciğer hastalıklarına, beyin iltihaplanmasına ve kısırlığa yol açtığı kanıtlanmıştır. Atık pil toplama kampanyasında ilçemizin Efsus İlkokulu 4-B sınıfı atık pil konusunda çok daha duyarlı olduklarını gösteresiler. Bizlerde atık pillerin doğaya ne kadar çok zararlı olduğunu bir kez daha hatırlattık çocuklarımıza. Bu sınıfımıza çok teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
 
 


Editör: Haber Merkezi