Elbistan Meslek Yüksek Okulu (EMYO), yıl içerisinde topladığı pet şişe ve kağıt atıklarını, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde geri dönüşüme gönderdi.
5 Haziran dünya çevre gününde okul çevresinde bir dizi etkinlik düzenleyen okul yönetimi ve öğrenciler, ilk olarak ağaç dikti. Ağaç dikiminin ardından atık pet şişeleri ve kağıtları kamyonete dolduran öğrenciler, kendi elleriyle yaptıkları yöresel börekleri de öğretmenlerine ve basın mensuplarına ikram ettiler.
Elbistan Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, bu tür faaliyetler ve çalışmaları her zaman sürdüreceklerini ifade ederek, "5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama etkinliklerimiz çerçevesinde okulumuzda yıl içerisinde toplanmış olan, dönüşüme gidecek olan pet ve kağıt atıklarının değerlendirilmesiyle ilgili güzel bir çalışmayı sonuçlandırmış oluyoruz. Esasında üniversitelerde atık malzemelerin değerlendirilmesi dünyanın her tarafında araştırılan bir konudur. Dünya literatüründe atık kelimesi artık, atık olarak değerlendirilmiyor. Mutlaka bir değeri olan malzeme olarak değerlendirilmektedir. Dolayısıyla bizlerde pet şişeleri ve kağıt atıkları ekonomik anlamda sembolik bir rakamda olsa değerlendirilmesini ön görüyoruz ve önemsiyoruz" dedi.
Atık pet şişeleri ve kağıtları beton üretimi için hazırladıklarını belirten Binici, "Önümüzdeki günlerde, atık pet şişelerden çimento ile birlikte beton üretimini Elbistan'a getireceğimiz makineyle örnek bir uygulama yapıp, organize sanayide istihdama dönük bir dönüşüm sağlamaya çalışacağız. Bu tür projelerde siyasiler, iş adamları, sanayi desteği çok önemlidir. Çünkü üniversiteler bilgi üretir, bilginin gerçeğe dönüştüğünü fark eder ve ürüne dönüştüreceği zaman finans desteğine ihtiyaç duyar. Umuyorum ki, bölgemize böylece katkımız olur" ifadelerine yer verdi
 
Editör: Haber Merkezi