Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde Afşin'de düzenlenen törenle anıldı.

Afşin Hükümet Konağı'ndaki tören, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunma törenin ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra, Kaymakamlık Konferans salonunda Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından anma töreni düzenlendi. 

Okul Müdürü Fevzi Kılınç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde saygıyla anıldığını belirterek, toplumların, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

 Atatürk'ün, Türk tarihine yön vermiş, Türk milletini çağdaş bir toplum haline getirmiş unutulmaz bir lider olduğunu söyleyen Kılınç, "Atatürk, bilimsel değerlendirmeler ışığında Türk milletine en uygun yönetim biçiminin "Cumhuriyet" olduğunu görmüş ve bu yönetim biçimini benimsemiştir. Cumhuriyetin ilanı, Türk milleti için tarihin en önemli dönüşümlerinden biridir. Cumhuriyetin ilan edilmesi, Türk toplumunun çağdaşlaşma istek ve kararlılığını ortaya koyan büyük bir siyasi adımdır. Atatürk, egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz millete ait olduğunu ifade ederek,  Türk ulusuna her zaman güvenmiş, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devrimlerini Türk gençliğine emanet etmiştir. Atatürk hakkında yapılmış olan akademik araştırmalar ve yazılan kitaplar O'nun düşünce sisteminin derinliğini ve evrenselliğini en güzel şekilde gözler önüne sermektedir." diye konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, fikir ve düşüncelerini iyi anlayıp uygulamaya koymak, bu vatanda yaşayan her Türk evladının en asli vazifesi olduğuna değinen Kılıç, şöyle devam etti:

"Büyük Önderimizi andığımız bugünde O'nu yas tutarak değil, yapmamız gereken şeyleri ne ölçüde gerçekleştirdiğimizi, eksiklerimizi nasıl gidereceğimizi tartışarak anmak en doğru yol olacaktır. Bu düşüncelerle, Büyük Önderimiz Gazı Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum"

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar dinletildi.

Anma etkinliği, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı dolayısıyla okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Akdemir, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda kurum müdürü ve askeri erkan katıldı. 




Editör: Haber Merkezi