Afşin Belediyesi, Atatürk Caddesinde yol ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor.

Şehrimizin en işlek ve en sık kullanılan caddesi olan Atatürk Caddesi, boydan boya yenileniyor. Afşin Belediyesi kış mevsimi gelmeden biran önce buradaki çalışmayı bitirmeyi planlıyor. Burada yapılacak çalışmayla kaldırım genişliği 4 m, yol genişliği 8 m olacak. Buraya 1300 m bazalt bordür, 1300 m bazalt oluk ve 5200 m2 desenli parke döşenecek ayrıca 1200 ton sıcak asfalt kullanılacak.

 

Caddenin estetiği açısından da önemli değişiklik yapacak olan Afşin Belediyesi kaldırımlar üzerine muhteşem bir görüntü sunan 800 adet aydınlatmalı ve normal duba bırakacak yine ayrıca aydınlatma direklerini de değiştirecek. Daha estetik ve daha verimli elektrik aydınlatma direkleri kullanılacak. Yaklaşık 1.5 ayda tamamlanması planlanan bu çalışma 425.000.00 tl’ye mal olacak. Tüm çalışmalar tamamlandığında ise Atatürk Caddesi yep yeni bir görüntüye kavuşacak.

 

Şehrimiz her zaman her şeyin en iyisine layıktır diyen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan; “Atatürk Caddesi bilindiği gibi şehrimizin en çok kullanılan caddesi. Burasının yapımı için bir çok proje tasarlandı ancak içlerinden en güzel olanını seçtik ve uygulanmasına başladık. Hem kullanışlı hemde estetik bir cadde yapacağız. Cadde üzerinde taksilere standartlar getirdik. Dolmuş duraklarını düzenledik. Aydınlatmasıyla, kaldırımıyla ve yoluyla oldukça güzel bir caddeye kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi