Aspir yetiştiriciliği ve budama eğitimi kursuna katılan çiftiler sertifikalarını aldı 

Afşin Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Proje Kenti Afşin' projeleri kapsamında Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Elbistan İŞKUR Müdürlüğü ve Afşin Ziraat Odası tarafından düzenlenen "Herşey İçin Aspir" ve "Meyve Ağaçlarında Budama" kurslarına katılan 33 çiftçi sertifikasını aldı.

Afşin Halk Eğitimi merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " Öncelikle Afşin'imizde bu kursların hazırlanmasında emekleri bulunan kurumlarımıza ve katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. İlçemizde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızın çiftçilik alanında bütün destekleri ve yenilikleri almaları için kursu  İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü boş bırakmayın ve bu hizmetlerden sonuna kadar yararlansınlar. Bizler bu hizmetler için buradayız. Aspir yetiştiriciliği ve budama eğitimi kursuna katılan çiftçilerimizi kutluyorum." dedi.

Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, çiftçilere aspir yetiştirmenin önemini anlattı. Emiralioğlu, " Aspir önümüzdeki yıllarda özellikle üzerinde duracağımız ürünlerden olacak. Fırat havzası diye tabir ettiğimiz alanda aspir yetiştiriciliği yapılmıyordu. İlçe ziraat odaları başkanlarımızın bize yapmış oldukları talep üzerine aspir tarımının yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Afşin, Göksun ve Elbistan aspir desteklenen yerler arasına girmiş oldu. " diye konuştu.






Çiftçilere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden ve uygulanan yenilikte yararlanmaları gerektiğini söyleyen Emiralioğlu, " Bölgede faaliyet gösteren çiftçilerimiz bütün ön yargılarını kaldırarak uzmanlarımızın vermiş olduğu bilgilerle daha faydalı tarım uygulamaları ortaya koyacaklardır. Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Proje Kenti Afşin' projeleri kapsamında düzenlenen projelerden çiftçilerimizde faydalanıyor. Bu desteklerden dolayı Afşin Kaymakamız Fatih Aksoy'a teşekkür ediyorum ve aspir yetiştiriciliği ve budama eğitimi kursuna katılan çiftçilerimizi kutluyorum." dedi.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, " Afşin Halk Eğitim Merkeziyle birlikte yürütmüş olduğumuz aspir yetiştiriciliği kursumuza katılan 21 kursiyerimiz kurslarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Aspir yetiştiriciliği kursumuzda çiftçilerimize, toprak işleme ve generatif üretim ve yağ bitkileri yetiştiriciliği konularında eğitim verildi. Budama eğitimine katılan 12 çiftçimize  ise bitkilerde organlar, bitkilerde organik madde faaliyetleri, büyüme hareketleri ve budama eğitimlerini verdik." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından aspir yetiştiriciliği ve budama eğitimi kursuna katılan kursiyerlere ı Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu,Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ve İş-Kur Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül sertifikaların verdi.

Editör: Haber Merkezi