Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) Toplantısı, Afşin Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

 

Toplantı; Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Alper Koçbıyık’ın ev sahipliğinde, hasta kabul ve sevk organizasyonu, travmalı çocuk ve gebelerin hangi hastaneye sevk edileceği, hastane icap listelerinin KKM’ ye bildirimi, acil servislerde ekipman eksikliğinin giderilmesi, evde bakım hizmetlerinde yeterli personel görevlendirilmesi gündemiyle açıldı.

Afşin Devlet Hastanesi’nde düzenlenen toplantı ardından heyet Kahramanmaraş’ın ve bölgenin en büyük tarihi eserlerden bir tanesi olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ne ziyaret etti.

Esab-ı Kehf’te verilen öğle yemeğine katılan Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, yemek sonrası bir konuşma yaptı. Kaymakam Arıcan, “Eshab-ı Kehf sadece Afşin ilçesinin değil aynı zamanda Kahramanmaraş’ın kıymetli bir mekan ve en prestijli mekanlarından birisi. Bunun gibi toplantılarla Eshab-ı Kehf’in daha da fazla tanıtılmasını sağmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu hafta sonu kaymakamlığımızın ve belediyemizle beraber organize edilen Eshab-ı Kehf Güreş festivali var. Festivalimize herkesi davet ediyorum. Arkasından 20-22 Eylül arasında bir ilkini gerçekleştireceğimiz Eshab-ı Kehf Sempozyumu düzenlenecek Kahramanmaraş Valimiz Sayın Şükrü Kocatepe önderliğinde.” dedi.

Ziyarette eşlik eden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Eshab-ı Kehf gibi tarihi bir mekanı tanıtmanın tüm Kahramanmaraşlıların asli görevi olduğunu söyledi. Can, “Sizlerin burada olması ve sizleri burada ağırlamak bizim için çok büyük bir şereftir. Eshab-ı Kehf’i tanıtmanın en güzel yollarından biride bu. Kahramanmaraş Ticaret Odası ’da yılda bir kere meclis toplantısını burada yapma kararı almıştı. Birincisini de gerçekleştirdiler. Tabi Kahramanmaraş’ın turizm haritasına girebilmesi için elindeki donelerin tanıtımın yapılması lazım. TÜRSAB Genel Başkanında güzel bir sözü var. Diyor ki başkanımız, “Kahramanmaraş’ın turizmden payını alabilmesi için Kahramanmaraş’ta bulunan  Ulucami, Sır Barajı, yamaç evleri şunları bunları bir tarafa bırakın. Afşin Eshab-ı Kehf tek başına yeter ve artar.” Diyor. Burada bize düşen görev, Eshab-ı Kehf’i biraz daha ön plana çıkartmak. Kahramanmaraş ve ilçeleri ile birlikte Eshab-ı Kehf gibi güzide bir mekanın kıymetinin daha iyi anlanması gerekir.” şeklinde konuştu.

Yapılan toplantıyı değerlendiren Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil ise, “ASKOM adını verdiğimiz, Acil Sağlık koordinasyon toplantısı için bir aradayız. Bu toplantıya 112 acil sağlık hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcımız, şube müdürümüz, personel ve mali idari işlerle ilgili idareci arkadaşlarımızın katıldığı bir toplantı gerçekleşiyoruz. Bu toplantının amacı ilçelerimizle merkezin bütünleşmesini sağlamak ve her ay farklı bir ilçemizde bu toplantıyı gerçekleştirmemizden dolayı da hekim ve idareci arkadaşlarımız diğer ilçeleri gezip görme ve bir arada olma şansını yakalıyorlar. Toplantımızı Eshab-ı Kehf’te yaptık. Bu sayede arkadaşlarımız burayı görmüş oldular hem de farklı bir ortamda bir araya geldik. Fakat en büyük kazancımız Acil Sağlık koordinasyonu olarak her yerdeki halk hasta arasındaki yaşanan sorunlar, hastane kapasitelerini tekrar gözden geçirerek arkadaşlarımızla bunları masaya yatırarak konuştuk. Yoğun bakım tüm Türkiye’mizin sorunu. Bu toplantının sonuçlarını bir rapor haline getirip bunun uygulanabilirliğini sağlamaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil’in de katıldığı toplantıda, tüm il ve ilçe başhekimleri, acil tıp uzmanları, Toplum Sağlığı Merkezi başkanları, ilgili müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin yanı sıra ilgili sağlık personeli hazır bulundu.

Heyet Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni gezdikten sonra Afşin’den ayrıldı

Editör: Haber Merkezi