Asrın Ozanı Aşık Mahzuni Şerif, ölümünün 18'inci yıl dönümünde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

17 Mayıs 2002'de hayatını kaybeden halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif için mezarı başında anma programı düzenledi.Törene CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Aşık Mahzuni’nin yakınları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Katılımcılar Şerif'in mezarına çiçek bırakıp, dua etti.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Mahzuni Şerif’in hemşerisi Ali Öztunç konuşmasında Mahzuni Şerif’i şu cümlelerle anlattı; “Geçtiğimiz yıllarda da burada binlerle Mahzuni Şerif’i anardık. Bu yıl Covid-19 nedeniyle büyük bir anma yapamadık. Fakat ben Mahzuni babayı her şartta anmak gerektiğine inananlardanım. Bugün o yüzden Ali Mahzuni Şerif ile birlikte Mahzuni Şerif’i kabrinin başında anmak için geldik. Burada olan herkese hem kendi adıma hem de Mahzuni ailesi adına teşekkür ediyorum dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç sözlerine şöyle devam etti;
“Aşık Mahzuni Şerif asrımızın Pir Sultanıdır. 10 binin üzerinde eser kazandırmış ve her eserinde Anadolu sevgisini Anadolu’nun barışa olan hasretini dile getirmiştir. Aşık Mahzuni Şerif tıpkı Mustafa Kemal Atatürk gibi ilime ve bilime inanmıştır. Bugün birileri ilime, bilime inanmayanlar bu devleti yönetiyor olabilir ama bu koronavirüs sürecinde gördüler ki asıl olan  bilimdiri ilimdir. Eğer bilim yoksa, ilim yoksa hiçbir şeyin anlamı yoktur. Aşık Mahzuni Şerif siyasette kirli dilin olmaması gerektiğini her fırsatta dile getirdi. Maalesef son zamanlarda siyasettin dili hayli kirlenmiş durumda, siyasiler Anadolu’ya ve topluma yakışmayan bir dil kullanıyorlar. Mahzuni baba yıllarca bunlarla mücadele etti. Biz de bu mücadeleyi onun bıraktığı yerden devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, "Gönül isterdi ki geçen yılkı gibi Mahzuni babaya yakışır bir etkinlik yapmak istiyorduk. Fakat koronavirüs salgını nedeniyle alınan bu tedbirlerden dolayı dar çerçevede katılımın az olduğu bir etkinlikte bir aradayız. Sayımız ne kadar az olursa olsun ben şunu iyi biliyorum;  milyonların gönlündeki Mahzuni baba anılmaktadır. Halen onun söylediklerinin ne kadar doğru olduğunu gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz" dedi.

Aşık Mahzuni Şerif’in oğlu Ali Mahzuni ise babası için; “18 yıl önce aramızdan ayrıldı ama sadece bedenen... Ancak o düşünceleriyle eserleri ve verdiği mesajlarla asırlardır yaşayacak ozan bir kişiliktir.  Aile olarak duygusal anlamda çok zor zamanlar geçiriyoruz. Babam bahar aylarını severdi dedi.”

 Program yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi