Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 
Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Kılıç, MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız’ı ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular.
 
Yapılan ziyarette konuşma yapan Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Sarı, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin demokratik ortamda, kardeşçe bir seçin geçmesi arzusunda bulunduklarını ifade etti.
Başkan Sarı, “MHP Afşin Belediye Başkanı Adayımız Adem Yıldız’a hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için geldik. Kahramanmaraş’ın ilçelerinde en fazla problemlerin olduğu Afşin gibi bir ilçede belediye başkanlığına talipler. Bölge vekillerimiz bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar ama maalesef bilgemizin kendine özel problemleri var. Bunların başında termik santrallerinin 25 yıldır bölgeyi kirletmesi var. Bu olayın doğal olarak çiftçilerimize verdiği zararlar var. Yapılmasını beklediğimiz yeni santrallerin durumunun netleşmemesi o bölgedeki çiftçilerin ne yapacağını ya da müteşebbislerimizin ne şekilde yatırım yapacağı şeklinde endişeleri var.  Afşin’imizin saymak bitirmeyeceğimiz farklı sorunları var. Bunun için Afşin Belediye Başkanlığına talip olan siyasi parti başkanlarımızın zor ve külfetli bir işe talip olduklarını ve bununda Afşin halkı tarafından bilindiğini bilmelerini istiyoruz. Bu süreçte tüm siyasi parti adaylarına ve aday adaylarına Allah kolaylık versin ve inşallah seçimler demokratik bir seçim ortamında kardeşçe geçer. Bu konuda biz sivil toplum örgütlerine üzerine düşen görev neyse yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Afşin’imiz için, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz için inşallah hayırlısı olur. “ dedi.
Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, “ASİAD Başkanımız İlyas Sarı ve yönetim kurulu üyeleri bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. ziyaretleri esnasında bizlerinde çok yakından bildiği ve ilgilendiği Afşin’in sorunlarından bahsettiler. Başkanımız konuşmasında da söyledi bütün adaylar için, biz bunu bilerek bu göreve talip olduk. Zaten ben bu işin içinden gelen bir insanım, ASİAD Başkanımız İlyas Bey Afşin Elbistan Termik Santralinden bahsetti ve ben iki dönemden buyana Çoğulhan Belediye başkanlığı görevini yaptım. Dolayısıyla o bölgenin sorunlarını, haksızlığı ve zorluğu ben yaşadım. O bölgede Afşin’in ismini ön plana çıkartan biziz. Bu sorunları bizler yeri geldiği zaman sivil toplum örgütlerimizle paylaşarak gidermeye çalıştık. ASİAD başkanımız İlyas Bey bu durumu zaman zaman televizyon programına çıkarak sessizimizi duyurmaya çalıştı fakat tepki aldı sen Afşin milliyetçiliği yapıyorsun diye. Oysaki başkanımız doğruyu söylemekte fakat birilerinin işine gelmiyor. Birilerinin işine gelsin veya gelmesin onlar bizi ilgilendirmiyor, biz doğru neyse onun yanındayız. Ben kimseyi kıskanmıyorum. Yani Elbistan’ı veya Göksun’u kıskanmıyorum. Ben hak kiminse onun mücadelesini yapıyorum. “ dedi.
Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İlçemiz 84 bin nüfuslu bir yer ve üniversitesi yok, hastanenin durumu ortada zaten, ilçemizde bulunan kadastro mahkemesi kapatıldı, orman alınmış gidilmiş ve biz tamamen şubelerle yönetilen bir ilçe haline geldik. Şuanda, ikinci büyük ilçeyken dördüncü sıraya geriledik. Organize sanayinin öbür tarafa kurulması yanlış bir karardı. Bunu defalarca bizde dile getirdik, ASİAD Başkanımızda dile getirdi. Yani bizde bir sessizlik var. Biz bunları hak etmiyor muyuz? Siyasi güç olarak zaten destek verilmiş. İşçi alımı sırasında 54 tane güvenlik alınıyor fakat bir tane Afşinli alınmıyor. Bizler bunun mücadelesini yapacağız. Bize bir destek verildiği taktirde bu sorunlarla tek tek ilgileneceğiz ve halkımız bundan faydalanacak. Hak kiminse hak oraya gelecek. Biz hak kiminse ona verilsin diyoruz, biz kimsenin hakkına el koymaya çalışmıyoruz. Ben, Afşin-Elbistan veya Göksun- Kahramanmaraş çekişmesi yaratan bir aday değilim. Bizleri ziyaret eden ASİAD Başkanımız İlyas Sarı Bey’e ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bu süreçte diğer siyasi parti adaylarına ve aday adaylarına da başarılar diliyorum. Siyasette aday olunur ve bir taraf kazanır veya kaybeder. Bizim açımızdan kesinlikle kırılma, gücenme, şiddet olayı olmayacak. Bizim tarafımızdan nazik anlayışlı ve sakin bir seçim olacak. Biz bunun güvencesini veriyoruz. İlçemizde inşallah Türkiye’ye örnek olacak bir seçim olacak. Temennimiz bu yönde.”
Editör: Haber Merkezi