banner491
banner494

ASİAD Başkanı İlyas Sarı:"Kuzey ilçeleri ticaret konseyi kurulmalı"

Aksu TV’de yayınlanan Ali Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Kadraj Programı’nın bu haftaki konukları ASİAD ve ELSİAD başkanları oldu.

ASİAD Başkanı İlyas Sarı:"Kuzey ilçeleri ticaret konseyi kurulmalı"

Aksu TV’de yayınlanan Ali Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Kadraj Programı’nın bu haftaki konukları ASİAD ve ELSİAD başkanları oldu.

30 Aralık 2010 Perşembe 09:40
1342 Okunma
ASİAD Başkanı İlyas Sarı:
banner474
Aksu TV’de yayınlanan Ali Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Kadraj Programı’nın bu haftaki konukları ASİAD ve ELSİAD başkanları oldu.
 
Aksu TV'de yayınlanan Ali Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Kadraj Programı’nın bu haftaki konuğu olan Afşin Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASİAD)  Başkanı İlyas Sarı, organize sanayinin Afşin-Elbistan arasına yapılmıyor olmasının bölgedeki müteşebbisleri daha batıya yönlendirmesine neden olacağını kaydetti.
Salı akşamı saat 21.00’de yayınlanan Kadraj Programında konuşan ASİAD Başkanı İlyas Sarı, “Organize sanayi bölgesinin Afşin ile Elbistan’ı kapsayacak bir alanda olması gerektiğini ifade ettik. Ama maalesef bizim bu ifadelerimiz yeteri kadar ses bulmadı. Yada biz kendimizi doğru yerlerde ifade edememişiz. Afşin’den uzak bir bölgeye Elbistan’ın batısına yapıldı. Biz istiyorduk ki doğusuna yapılsın. Göksun, Afşin ve Elbistan’da yararlansın istiyoruz. Ticareti ve sanayiyi nasıl geliştirebiliriz. Kuzey ilçeleri bir ticaret konseyi kurabilir. Esnaflarımız, sanayicilerimiz, müteşebbisler, belirli aralıklarla bir araya gelip ne yapılabilirliği konusunda ortak hareket edebilir. Bu görevde bizim gibi sivil toplum örgütlerine düşüyor. Bu bölgeye bu bölgenin insanin sahip çıkması gerektiğini, sahip çıkacağını biliyoruz.
-“Eshab-ı Kehf Külliye’si inanç turizmine kazandırılmalı”-
Kahramanmaraş’ın en büyük tarihi yapıtlarından bir tanesi olan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi Kadraj Programının da gündem maddelerinden bir tanesi oldu.
ASİAD Başkanı İlyas Sarı, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin mutlaka çeşitli projelerle inanç turizmine kazandırılması gerektiğini kaydetti.
Başkan Sarı, “İnanç turizminin de var olduğunu sadece sanayinin para yatırılarak fabrika üretim noktasında değil. Turizm noktasında da Türkiye’nin çok daha yeni yerlere ihtiyacı olduğunu, yeni turizm alanlarının açılması gerektiğini ATSO başkanı Bekir Sıtkı Can, belediye başkanı Fazlı Aydoğan ve bizim gibi sivil toplum örgütleri sayesinde Türkiye ye duyurmaya, tanıtmaya çalışacağız.” açıklamasında bulundu.
-“Kamulaştırmalar hızlı yapılmalı”
Enerji Bakanlığı’nın bölgede hızlı bir şekilde kamulaştırma yapması gerektiğini kaydeden ASİAD Başkanı İlyas Sarı, “Enerji Bakanlığı tarafından önümüzdeki yıllarda kurulacak olan yeni termik santrallerle bölgede büyük ölçekte kamulaştırma yapacak. Özelikle bu kamulaştırma durumunun netleşmemesi Afşinli müteşebbislerin bu bölgeye yatırım yapmalarına engel olarak duruyor.”
-ELSİAD Başkanı Polat:
 “Afşin ve Elbistan bir bütün”
Programın diğer konuğu Elbistan Sanayi ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Polat ise “Afşin ve Elbistan coğrafi konum itibariyle ne kadarda ayrı birer ilçe olsak da son beş yılı göz önünde bulundurursak bir bütün olduğunu görebiliriz. Ticaretimizle ve yatırımlarımızla Elbistan batıya doğru büyümeye başladı. Afşin ve Elbistan da organize kurulamadı. Gönül ister ki bu iki güzel ilçe birleşsin, anlaşsın en büyük sorunlarımızdan olan organize sanayinin orta bölgede kurulsun. Sadece organize sanayi değil, iki ilçenin çıkarları doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa beraber yapılması gerekiyor.”dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner490

banner457

banner372

banner492

banner432

banner464

banner373