Afşin Belediyesi ile Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Hayalimde Eğitim Var’ işbirliği protokolü kapsamında kurulan tiyatro topluluğu “Tevhidin Sırrı Ashab-ı Kehf” tiyatro oyununu ile ‘Yedi Uyurlar’ın hikâyesini ilgiyle izlendi.

Roma döneminde Hristiyanlığı kabul ettikleri için putperestlerin zulmünden kaçan 7 gencin, köpekleri Kıtmir ile sığındığı ve yüzlerce yıl burada uyudukları Eshab-ı Kehf hadisesi canlandırıldı.

- “Afşin’in Karakterini Belirleyen Eshab-I Kehf’dir”

Kahramanmaraş’ın uzun bir süredir sanat ve kültür şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Kahramanmaraş uzun bir süredir sanat ve kültür şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kahramanmaraş ruhunu hatırlıyor, yüceltiyor. Kahramanmaraş, Türkiye’de ve dünyada artık şiir ve edebiyatla anılıyor. Bir şehir kültür ve sanatla ayağa kalkar. Kahramanmaraş, Türkiye’de kültür sanat tasarımı konusunda markalaşmış bir şehir. Bu sebeple Hayrettin Başkanımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın elinde kültür sanat tasarımı konusunda ödül aldı. Şimdi Fatih Güven başkanımızı da tebrik ediyorum. Çünkü çok güzel bir şey söyledi. Arkadaşlar bir şehri değiştirmek o şehrin mimarisini değiştirmek değildir, sokaklarını değiştirmek değildir, dış cephesini değiştirmek değildir. Oyun alanları yapmak değildir. Hastaneler okullar yapmak değildir. Bir şehri değiştirmek o şehirde yaşayan insanların bakış açısını, zihniyetini, kendisini, insanını, şehri kavrayış biçimini değiştirmektir.” açıklamasında bulundu.

Tiyatronun sahnelenmesinde emekleri bulunanlara teşekkür eden Ünal, “Afşin’e baktığımızda, Afşin’in karakterini belirleyen Eshab-ı Kehf’dir. O yüzden Şule hanımı tebrik ediyorum.  O güzel yönetmenliğiyle ve bunu tiyatroyla göstermesiyle çünkü bir şeyi sanatın diliyle anlattığımızda ancak insanın kalbine dokunabiliyor. Sanatın diliyle anlatmadığınız hiçbir şey insanın kalbine dokunmuyor. Eshab-ı Kehf’i sanatın diliyle anlatmak çok önemli. Aslında Ashab-ı Kehf’in hikayesi hepimizin hikayesidir” diye konuştu.

Konuşmasının ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Eshab-ı Kehf Tiyatro oyununu hazırlayan ve destek veren Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, yönetmen Şule Güven’e ve oyunculara teşekkür etti.

“Afşin Çocuğu Olarak Şehrimizi Yüceltmeye Devam Edeceğiz”

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de , “Tevhidin Sırrı Ashab-ı Kehf isimli tiyatro oyunu Afşin Belediyesi tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen, her şeyiyle Afşin’de senaryolaştırılan, planlanan bir oyun. Bu oyunu Afşin’de yaşayan hemşerilerimiz gönüllü olarak rol aldılar. 2021 yılında Afşin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığımız projeler vardı; Hayalimde Eğitim Var. 11 farklı proje vardı. Bunlardan bir tanesi Afşin’de bir tiyatro kulübü oluşturarak topluluğu kurmak ve oyunlar sergilemekti. İkinci yılımızda ikinci oyunumuzu sizlerin beğenisine sunuyoruz.” dedi.

Afşin’de sosyal dönüşüm için bir çok etkinliğe imza attıklarına değinen Güven, “Biz 2014 yılında seçimlere girerken Afşin değişecek ve dönüşecek demiştik. 2014 Haziran ayında ilk projemizi hayata geçirdiğimiz de dedik ki Afşin’de değişim ve dönüşüm başladı. Tabi ki birçok hemşerimiz fiziksel anlamda değişim ve dönüşümü kastettiğimizi düşündüler ama bizim hayatımızda sosyal dönüşüm vardı. Bu sebeple fiziksel olarak başlayan dönüşüme sosyal yapıda olumlu anlamda çabaladığımız dönüştürme ve değiştirmeye çalıştık. Her şehrin bir ruhu vardır. Biz şehrimizin ruhunu şiirle, edebiyatla, sanatla anılan Afşin deyince akla şiir ve müziğin geldiği bir şehir haline getirmeye hayal ettik. Bir şehri, o şehrin çocukları, o çocukların hayalleri yüceltir. Bizler Afşin çocuğu olarak şehrimizi yüceltmeye çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Mehmet Akif Kültür Merkezi’nin büyük çoğunluğunun dolduğu tiyatro oyununa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mahir Ünal ve Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Veli Böke, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba ile çok sayıda ilgili katıldı.

Oyun sonunda tiyatro oyuncuları ile tiyatro severler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi