Afşin’de kış mevsiminde sürü halinde vatandaşlarca görüntülenen yaban domuzları, tarım arazilerine zarar verince sürek avı düzenlendi.

İlçeye bağlı birçok mahalledeki başta ayçiçeği, mısır ve buğday tarlalarında ürünlere zarar veren yaban domuzları, çiftçilerin korkulu rüyası oldu. Çiftçilerin talebi doğrultusunda Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği tarafından Kahramanmaraş Valiliği’ne avlanma başvurusu yapıldı. Valilik izniyle birlikte harekete geçen dernek üyesi avcılar, tüfeklerini sırtlayarak 5 mahalleyi kapsayan 2 günlük av programını başlattı.

Av sonunda, 2 tane erkek yaban domuzu avlandı. Avcılar, kilolarca ağırlıktaki yaban domuzları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Sürek avıyla alakalı açıklama yapan Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, “Afşinli avcılar olarak iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Yaşanan pandemi sürecinde av sezonunu belirli günlerde gerçekleştirdik. Bu sezon içerisinde aldığımız resmi izinlerle birçok kez av yaptık. Kazasız belasız bir şekilde av yaptık. Son yıllarda bölgemizde domuz popülasyonu çok arttı. Vatandaşlarımız 'tarımsal arazilere zarar veriyor' diyerek bizlere şikâyetlerini artırdılar. Tüm yasal izinlerin ve olurların alındıktan sonra sürek avını gerçekleştirdik.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi