Armadaş, doğal gaz fatura ödeme ve diğer işlemlerin yapılmasını engelleyen sistem kesintisine ilişkin olarak bir duyuru yayınladı.

Duyuruda, abone bilgi sistemine yurtdışı kaynaklı bir fidye yazılımı saldırısı olduğu ve sistemlerin kripto şifreleme ile kilitlendiği belirtildi.

Armadaş, abonelerine sistemlerdeki kesinti nedeniyle fatura ödeme ve diğer işlemlerle ilgili hizmet veremiyor. Faturalarını ödeyemeyen aboneler, abonelik gibi işlemlerini de yaptıramıyor. Şirketin ’ndeki şubeye giden vatandaşlar ‘sistem yok’ yazısı ile karşılaşıyor.

Armadaş’ın, internet sitesi üzerinden kesinti ile ilgili olarak yayınlanan duyuruda, “Sistemlerde kesinti Dağıtım şirketimizin, Abone Bilgi Yönetim Sistemleri (ABYS) 30.05.2022 Pazar günü itibariyle, yurtdışı kaynaklı bir virüs (fidye yazılımı) saldırısına maruz kalmış ve bu saldırı neticesinde sistemlerimiz kripto şifreleme ile kilitlenmiştir. Bu şifrelenme/kilitlenme herhangi bir veri kaybına veya çalınmasına sebep olmamakta, sadece sistemdeki verilere ulaşmamızı engellemektedir. Bilgi-işlem ekibimiz, siber güvenlik danışmanları yardımı ile kilitlenme sorununu çözmekte olup, en kısa zamanda tüm sistemlerimizin devreye girmesi planlanmaktadır. Kişisel verilerin dışarıya aktarımı söz konusu olmadığından, veri ihlali olmadığı düşünülse de, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na bildirim yapılmış ve inceleme başlatılmıştır. İhlal veya ihlalden etkilenme durumunun tespiti halinde gerek Kişisel Verileri Koruma Kurumu gerek ise şirketimiz tarafından kamuoyuna bilgi verilecektir.

Editör: Haber Merkezi