Afşin Kaymakamlığınca yürütülen "Proje Kenti Afşin" projeleri kapsamında, Arıtaş İlk ve Ortaokulu tarafından “ Arıtaş Mahallesi Güreş Turnuvası ve Ebru Resim Sergisi"  projesini uyguladı.

Arıtaş Güreş sahasında gerçekleşen projenin açılışını Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ve İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan gerçekleştirdi.

Açılışta konuşma yapan  Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Geçtiğimiz aralık ayından itibaren, ilçemizde bir takım hedeflere ulaşmak için Proje Kenti Afşin adıyla okullarımıza ve kurumlarımıza proje çağrısında bulunduk. Bu kapsamda okullarımız ve kurumlarımız 181 proje uygulamak için Afşin Kaymakamlığımıza sundular. Bu projelerden bir çoğu uygulandı ve çok güzel ortamlara sahne oldu. İlçemizde birlik ve beraberliğin yanı sıra bir hareketlilik kazandırdığına inanıyorum. Şuanda Arıtaş İlk ve Ortaokulumuz tarafından hazırlanan hızlı ve zeki spor organizasyonu, ebru sanatı çalışmaları ve güreş turnuvası için toplandık. Afşin'imizde gerçekten görmek istediğimiz tablo buydu, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğrencilere spor ve sanat sevgisini aşılanmasının gerektiğini söyleyen Arıtaş İlk ve Ortaokulu Müdürü Ali Kılınç, " Projelerimizi oluştururken öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız ortaya çıkan projelere çok fazla ilgi gösterdi. Bu bizleri oldukça sevindirdi. Projelerimizde spor ve sanat sevgisini aşılamak amacıyla hareket ettik. Projede emekleri bulunan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler parkur yarışmalarında ve güreş turnuvasında birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.Son olarak etkinliğe katılan misafirler öğrenciler tarafından hazırlanan ebru resim sergisini gezdiler.

Editör: Haber Merkezi