Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, kasabada başlatılan kanalizasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, Arıtaş Kasabasının tarihinin en büyük yatırımını bu olduğunu altını çizdi.
 
Arıtaş Belediyesi tarafından başlatılan kanalizasyon çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. 2012 yılında 7 Milyon TL gibi büyük bir ödenekle başlatılan proje tamamlamak üzere. Belediye tarafından yapılan bu çalışma kasabanın 100 yılık kanalizasyon sorununu ortadan kaldıracak.
 
Beldede başarılı işlere imza atan Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, kasabanın bugüne kadar yapılmış bir kanalizasyon projesinin olmayışı nedeniyle proje yapılmasının zorunlu olduğunu, proje yapımının imar planı yapımına, imar planı yapımında  hâlihazır haritaların yapımına bağlı olduğunu, bu nedenle planlama ve proje sürecinin 2005 yılında başlayarak ve ancak 2011 yılında tamamlandığını, 2012 yılı yatırım programına girerek aynı yıl ihalesinin yapıldığını belirtti.
 
Dağlı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2014 yılında bitmesi planlanan işi, yüklenici firma 2013 yılı sonu itibariyle tamamlama gayretinde ve iklim şartlarının uygun olması durumunda inşallah tamamlanacaktır. Belediye Başkanları kanalizasyon, içime suyu, yağmur suyu gibi yeraltında kalan yatırımları, külfetinin büyüklüğü, görülmemesi ve meşakkatli olması nedeniyle siyasi açıdan pek tercih etmezler, ancak bizim böyle bir katkımız yok. Bu yıl içerisinde suyu şebeke inşaatı işinin de ihalesini yapmayı planlıyoruz. Projeyi tamamlayarak İller Bankasına teslim ettik. Söz konusu kanalizasyon ve içme suyu projesinin yapım bedelinin yarısını devletimiz karşılıyor, diğer yarısını da belediyemiz üstlendi.
Kredi borcumuzun olmaması nedeniyle Bankadan rahatlıkla kredi aldık ve alma imkânımız var. 2013 yılını biraz çevre ve vatandaşlarımıza rahatsızlık vererek geçireceğiz.  Ancak her nimetin bir külfeti var. Zahmetin sonu Rahmet olacak. Altyapısı tamamlanan yerlerin süratle üst yapısını onarıyor veya yapıyoruz. Yatırımların herkese hayırlı olmasını diliyor. İşçisinden şoförüne, Mühendisinden, Milletvekillerine kısaca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum"
Editör: Haber Merkezi