Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Afşin Halk Eğitim Merkezi’nde Arıcılık Kursu’nun başladığını kaydetti.
 
Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Arıcılık Kursu başlatıldı. Hafta sonları verilen Arıcılık Kursu 15 Haziranda tamamlanacak. Kurstan başarılı olanlara ise başarı belgeleri verilecek.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, “İlçemizin mevcut potansiyellerini değerlendirmeye yönelik olarak yaptığımız çalışmalardan biri olan eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam etmekteyiz. Bu faaliyet kapsamında n Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile Arıcılık Kursu başlattık. Daha bilgili, hijyenik gıda üretimi yapan, ilaç kalıntısı, antibiyotik ve katkılı üretim gibi yanlışlıklardan uzak, çevreye duyarlı ve tüketicileri bilinçlendiren önder arıcıların yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca Avrupa Birliği ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu projelerinde en az 60 saat arıcılık kursunu bitirmiş olma şartı arandığı için, arıcılık kursunu bitirmiş sertifikalı arıcılar hibe projelerinde daha avantajlı durumda olacaklardır.” dedi.
Editör: Haber Merkezi