Afşin’de aralarında husumet bulunan iki aile düzenlenen bir törenle barıştırıldı.
Afşin ilçesinde aralarında husumet bulunan Akın ve Kır ailelerini Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Dağlıca Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can ve daire amirlerinin girişimleriyle barıştırıldı. Arıcan’ın makamında düzenlenen programa husumeti bulunan Akın ve Kır ailesinin fertleri tokalaşarak tatlı yediler.
İki aileyi barıştırdıklarına mutlu olduklarını kaydeden Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, “Bugün burada güzel bir hadiseye hep beraber şahit oluyoruz. ilçemizde on gün kadar önce üzücü bir olay meydana gelmişti ve iki aile arasında sorun çıkmıştı. Bu olayda da bir vatandaşımız yaralanmıştı. Allah’a çok şükür, bu üzücü olayda yaralanan vatandaşımız gün ve gün iyileşiyor. Bizde İlçe kaymakamlığı, ilçe müftülüğü ve emniyet müdürlüğü ile her iki aileyi de kaymakamlığımızda bir araya getirdik. Ne mutlu ki her iki ailede barışmak için bir vesile arıyorlarmış. Bizlerde bize düşen görevi yerine getirerek her iki aileyi de barıştırdık. İki ailemizin barışmasından dolayı çok mutluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum ve huzurlu Afşin’imizde tekrar böyle olayların yaşanmamasını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Afşin Kaymakamlığı’nda düzenlenen programa Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Çoğulhan Belediye Başkanı Adem Yıldız, Dağlıca Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım ile Akın Ailesi ile Kır Ailesi’nin fertleri katıldı.
Program sonrası Selahattin Akın ve Veli Kır bu husumeti bitirdiklerini söylediler.
 
 
Editör: Haber Merkezi