Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Afşin'e bağlı Anzorey Mahallesinde eskiyen içme suyu tesis ve yapılarını yenileyerek mahalleyi sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç öncülüğünde Kahramanmaraş'ta içme suyu seferberliğine devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü, Anzorey Mahallesinde 3 bin 200 metrelik içme suyu şebeke hattını yeniledi. 

75 m³'lük eski içme suyu deposu yerine 100 m³'lük yeni içme suyu deposu yapıldığı Anzorey Mahallesinde, son olarak yerleşimin içme suyunun karşılandığı kaynağın yetersiz kalması üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında 10 metre drenaj çalışması yapılıp ve 2 adet kaptaj tesisi tamamlandı. 

Yapımı tamamlanan çalışmalarla Anzorey'e uzun yıllar hizmet edecek tesisler vatandaşın hizmetine sunuldu.

Anzorey Mahalle Muhtarı Mahmut Alagöz, mahalle sakinlerinin 1986 yılında kendi imkânlarıyla yaptıkları içme suyu şebekesinin kaçak oranının kontrol edilemez duruma gelmesi üzerine KASKİ Genel Müdürlüğüne müracaat ettiklerini ve içme suyu şebekesinin yenilendiğini belirtti. Alagöz konuşmasının devamında '' mahallemizde yapılan çalışmalardan ötürü başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a, KASKİ Genel Müdürlüğüne ve emeği geçen tüm çalışanlara mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum'' dedi.

Editör: Haber Merkezi