Kahramanmaraş olaylarının 35. yıldönümünde düzenlenen anma etkinlikleri, Emniyet Müdürlüğü içerisinde oluşturulan kriz merkezinde tüm gün boyunca takip edildi.
1978 yılında Kahramanmaraş’ta meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden 111 kişi, hafta sonu düzenlenen etkinlikte anıldı. Yurt içi ve yurt dışından gelen alevi vatandaşlar, Yörük Selim Mahallesinde yapılması planlanan Cem evi inşaatında buluşarak, ölen vatandaşları andı.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ise olası provakasyonları önlemek için geniş güvenlik önlemleri alarak, gelişmeleri yakından takip etti. Konu hakkında emniyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Maraş Olaylarının 35. anma etkinlikleri kapsamında meydana gelebilecek olayları yerinden hızlı bir şekilde yönetmek ve birimler arası koordinasyonu sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürü Metin Aşık başkanlığında Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde Kriz Merkezi oluşturulmuştur. Kent Güvenlik Yönetim Sisteminde (KGYS) bulunan 7 noktadaki 21 kameraya ek olarak 8adet 3G kamerası, 2 canlı yayın aracında 6 adet kamera, 9 adet Kahramanmaraş Belediyesine ait kamera ve 1 adet helikopter kamerası olmak üzere toplamda 45 adet kamera ile görüntüler kriz merkezine anlık olarak aktarılmıştır. Aynı zamanda Ulusal ve Yerel TV kanallarından gelişmeler takip edilmiştir. Bu sayede olayların gelişimi anlık olarak takip edilmiş ve alınan tedbirler, daha etkin yönetilmiştir.”
Editör: Haber Merkezi