Ankara’da düzenlenen Kahramanmaraş Günleri etkinliğinde stant açan Afşin Belediyesi, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini tanıttı.
Başkent Ankara’da  'Kahramanmaraş Günleri' etkinliği tertiplendi. 23 Haziran akşamına kadar devam edecek etkinlikte; dondurmasından, kekiğine, tarhanasından, kırmızı biberine birçok güzelliği ile Kahramanmaraş, Başkent'e taşındı. Etkinlikte ayrıca Kahramanmaraş'ın Ulucami, Bakırcılar Çarşısı, Germenika Antik Kenti, kalesi olmak üzere tüm güzelliklerinin bulunduğu fotoğraf sergisi de yer aldı.



Kahramanmaraş'ın tanıtımı amacıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde ‘Kahramanmaraş Kültür Günleri' etkinliğinin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene; TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Milli Savunma Bakanıİsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BayraktarBBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,  Ak Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Üna l,Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Yargıtay Eski Başkanı Nazım Kaynak ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta, Kahramanmaraş'ın tarihi bir kent olarak çok eski bir kültür ve medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Çok önemli olaylara tanıklık yapmış. Kalesiyle, Ulu Camisiyle, Bakırcılar Çarşısı'yla, Germenika Antik Kenti'yle, kekiği, tarhanası, kırmızı biberi, sahlebi, meyan kökü ve dondurmasıyla hepsinden önemlisi Anadolu'nun yiğit duruşunu şahsında abideleştiren su gibi aziz insanıyla Maraş kültürünü burada göreceğiz ve Maraş'ı daha çok seveceğiz." diye konuştu. 

BAKAN BAYRAKTAR'DA KATILDI

Birlik, beraberlik ve bütünlüğün gerçek manada vatan milliyetçiliğinin çok daha pekişmesinin gerektiği bugünlerde Kahramanmaraş tanıtım günlerinin son derece önemli olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz tabi biraz da Kahramanmaraşlıyız Trabzonlular. Sadece Trabzon'un en büyük caddesinin adının Kahramanmaraş caddesi ve Kahramanmaraş'ın en büyük caddesinin Trabzoncaddesi olması değil. Kahramanmaraş'ın özelliği bu toprakların, bu vatanın Türk yurdu, İslam yurdu olmasında yaklaşık 1000 yıldır, 1000 yıldan daha önce Gazneliler'den, Karahanlılar'dan, Harzemşahlar'dan, Büyük Selçuklular'dan, Anadolu Selçukluları'ndan ve Osmanlı'dan gelen yapı içerisinde ilk oluşum Kahramanmaraş, Konya, Aksaray ve Sivas'ın belli bölgeleridir. Daha sonraki İslam politikalarında da bu bölgenin hatta Trakya'ya kadar buraların İslam yurdu, Türk yurdu olmasında bu bölgenin son derece önemi var." şeklinde konuştu. 

Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin bütünleşmesinde, birliğinde, dirliğinde ve milliyetçiliğinde son derece büyük önemi olduğunu kaydeden Bayraktar, "Boşuna değildir ilk Fransızların işgali sırasında daha Türkiye'deki milli hareketler milli çıkış olmadan Türkiye cumhuriyetinin o manifestosu yazıldığı günler olmadan Maraş'ın kalkışması, Maraş'taki milli ışığın, milli şuurun orada meydana gelmesi boşuna değildir. Hem İslam'la buluşmamız hem Orta Asya'dan gelen ruhumuzun oluşmasının ana nüvesini çekirdeğini Maraş'tan kaynaklanması çok önemlidir." açıklamasında bulundu. 

Tanıtım günlerinde Maraş'ın gelenekleri, görenekleri, tarımı, el sanatları, Maraş'ın birliği, dirliği ve yapısının anlatılacağını belirten Bayraktar, "Altını, dondurması, Altın işlemeciliği Gümüş işlemeciliği tanıtılacak. Aynı zamanda tüm Türkiye Maraş'ı daha çok gündeme getirecek ve daha çok tanıyacak." dedi. 

DOLU DOLU ETKİNLİK

Tanıtım günlerinde Kahramanmaraş'ın tarihinden-kültürüne, sanayinden sanatına, doğal güzelliklerinden- mutfağına alternatif tüm değerlerinin tanıtımı yapılacak. Atatürk Kültür Merkezi'nde bin 500 metrekare kapalı alan, bin 500 metrekare çadır olmak üzere toplam 3 bin metrekarelik alanda yaklaşık 100 kadar katılımcı ile tanıtım gerçekleştirilecek. Organizasyon kapsamında sempozyumlar, konferanslar, söyleşiler ve konserlerin yanı sıra sergi salonunda Kahramanmaraş'ın tarihine, kültürüne, edebiyatına yön vermiş şahsiyetler ile Kahramanmaraş fotoğraflarından oluşacak bir sergi açılacak
Editör: Haber Merkezi